Naj teče. Z originalnimi platišči in pnevmatikami MINI.

dam Image

Varnost: zapisana v zvezdah.

Originalne pnevmatike MINI.

S pnevmatikami MINI, ki nosijo oznako zvezde, ste lahko prepričani o svoji varnosti. Te pnevmatike so prestale podrobne preizkuse kakovosti in varnosti s strani podjetja MINI, ki so še bolj zahtevni kot preizkusi za pridobitev oznake EU za pnevmatike. Pnevmatika prejme oznako zvezde MINI, samo če izpolnjuje vse kriterije. S sistemom RDC, tehnologijo Runflat in okolju prijazno porabo goriva, pa tudi z znatno zmanjšanim kotalnim uporom, ponujajo te pnevmatike popolno zaščito za vas, vaše vozilo MINI in okolje. 

dam Image
Originalne pnevmatike MINI z oznako zvezde.

Da boste na svoji poti vedno varni in boste lahko uživali v neomejenem užitku v vožnji, so bile naše pnevmatike MINI intenzivno preizkušene in so prilagojene vašemu modelu vozila MINI vse do zadnje podrobnosti. Samo, če pnevmatike 100-odstotno izpolnjujejo kriterije najzahtevnejših preizkusnih postopkov, prejmejo oznako zvezde MINI.

dam Image
Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (RDC).

Tlak v pnevmatiki odločilno vpliva na značilnosti vaše pnevmatike. Iz tega razloga in zaradi novih pravnih predpisov so od marca 2014 vse pnevmatike MINI opremljene s sistemom za nadzor tlaka v pnevmatiki.Ta sistem spremlja morebitno znižanje tlaka v vseh štirih pnevmatikah in s tem zagotavlja večjo varnost. Z ustreznim tlakom imajo pnevmatike manjši kotalni upor in manjšo obrabo. Za vas to pomeni manjšo porabo goriva in daljšo življenjsko dobo vaših pnevmatik.

Tuning Kit za MINI John Cooper Works Pro
Tehnologija Runflat MINI.

S pnevmatikami Runflat MINI ne boste več imeli občutka prazne pnevmatike, četudi pride do predrtja pnevmatike med samo vožnjo. Tehnologija Runflat vam omogoča nadaljevanje vožnje s predrto pnevmatiko pri hitrostih do največ 80 km/h, dokler ne prispete do najbližje servisne delavnice. Ojačene bočne stene so izdelane iz toplotno odporne gume, medtem ko posebna geometrija platišča prepreči, da bi se pnevmatika brez ustreznega tlaka snela, celo v ovinkih.

Tuning Kit za MINI John Cooper Works Pro
Ostanite v formi. Pnevmatike MINI z majhnim kotalnim uporom.

Naše pnevmatike so odporne na deformacijo, zato imajo daljšo življenjsko dobo, vi pa porabite manj goriva. Deformacija pomeni, da je potreba avtomobila po energiji za premikanje večja, kar poveča porabo goriva. Pnevmatike MINI pa so oblikovane z majhnim kotalnim uporom, kar zmanjšuje deformacijo s pomočjo posebnih materialov na tekalnih in bočnih površinah.