Naj teče. Z originalnimi platišči in pnevmatikami MINI.

MINI Wheel Configuration, Rims
MINI Complete Wheel and Tyre Configurator

Zadetek v polno.

S konfiguratorjem kompletov koles MINI.

Da bi si zagotovili neprestani užitek v vožnji tudi v snegu in ledu, potrebujete pravo opremo. Na vozno udobje in varnost nima nič drugega tako močen vpliv kot pnevmatike in platišča.

Originalni zimski kompleti koles MINI se natančno prilegajo vašemu modelu vozila MINI in ne omogočajo zgolj dobrega oprijema, temveč tudi izražajo vaš osebni slog na cesti.

Elegantni, trendovski ali športni - preverite, kateri slog najbolje ustreza vašemu okusu in vašemu vozilu MINI. 

dam Image

Uredba EU o pnevmatikah

V novembru 2012 je stopila v veljavo uredba o pnevmatikah, ki velja za celotno območje Evrope. Oznaka EU za pnevmatike ocenjuje naslednje tri značilnosti: porabo goriva, oprijem na mokri podlagi in kotalni upor.

  • Poraba goriva: Poraba goriva se določa v razredih od A (največja učinkovitost) do G (najmanjša učinkovitost). Pri tem je razlika med razredi pribl. 0,1 l/100 km.
  • Oprijem na mokri podlagi: Oznaka za oprijem na mokri podlagi opredeljuje vpliv pnevmatike na mokro cestišče. Prav tako se določa v različnih razredih od A (najkrajša zavorna pot) do F (najdaljša zavorna pot). Med najboljšim in najslabšim razredom se zavorna pot razlikuje za 18 metrov.
  • Kotalni upor: Kotalni upor je pri dodeljevanju oznak EU za pnevmatike opredeljen v decibelih. Vsaka dodatna črna črta na piktogramu pomeni povečanje zunanjega kotalnega hrupa. Pri tem pa je treba upoštevati, da zunanji kotalni hrup ni vedno povezan s hrupom v notranjosti avtomobila.

 

Originalne pnevmatike MINI z oznako zvezde ne upoštevajo zgolj teh treh kriterijev dodeljevanja oznak EU za pnevmatike, temveč uporabljajo 12 različnih kriterijev, da boste zagotovo prispeli na svoj cilj zanesljivo in varno.

 

Prosimo, upoštevajte, da sta dejanski prihranek pri gorivu in varnost odvisna od sloga vožnje voznika, pa tudi od naslednjih okoliščin: 

Okolju prijazen način vožnje lahko znatno zmanjša porabo goriva.

Redni pregledi tlaka v pnevmatikah izboljšajo oprijem na mokri podlagi in porabo goriva. 

Vedno upoštevajte varnostno razdaljo, ki je ustrezna glede na zavorno pot.