Spremljanje na krovu. Naj bo vaše vozilo MINI vaš vodič.

MINI Onboard Monitoring. MINI 5 Door Hatchback.

   

Vaš vgrajeni angel varuh.

Zahvaljujoč vgrajenemu sistemu vzdrževanja na krovu MINI, vaše vozilo MINI instinktivno ve, kdaj je čas za servisni pregled. Inteligentni sistem vzdrževanja CBS (Condition Based Service) neprestano spremlja stanje vašega vozila MINI in vas opozori na potrebo po servisu, ko je ta dejansko potreben. Prav tako vas obvesti o rednem pregledu ali zakonsko določenem pregledu vozila. Učinek: vaše vozilo MINI potrebuje servis, samo kadar je zares potreben.

dam Image

Kako deluje.

Kako pogosto bo vaše vozilo MINI potrebovalo servisiranje, je odvisno od njegovega stanja in vašega sloga vožnje. Vgrajeni senzorji spremljajo pomembne komponente vozila, kot so zavorne obloge ter nivo motornega olja in zavorne tekočine. Vsi podatki se shranijo na vašem avtomobilskem ključu MINI, zato lahko vaš trgovec takoj vidi, katere servisne ukrepe je treba izvesti – in začne z njimi takoj!

MINI Connected.

Revolucija avtomobilske infozabave se prične tukaj: uživajte v popolni povezavi v notranjosti svojega vozila MINI z zunanjim svetom z našo inovativno tehnologijo MINI Connected.

Spremljanje najbolj pomembnih komponent.

Motorno olje.

Na zaslonu se prikaže informacija o času, ki je še na voljo, preden bo potrebna naslednja menjava motornega olja, oziroma koliko kilometrov še lahko prevozite. Običajno je prva menjava olja, seveda v odvisnosti od vašega sloga vožnje, po 20.000 prevoženih kilometrih, nato pa po vsakih 30.000 prevoženih kilometrih. Vendar pa je servis motornega olja MINI več kot le menjava olja. Poskrbimo za to, da je uporabljeno olje okoljsko reciklirano, in uporabljamo zgolj novo visokokakovostno motorno olje, ki je zmešano po meri in izpolnjuje natančne zahteve motorja vašega vozila MINI. Nenazadnje pa v okviru menjave olja uredimo tudi menjavo mikrofiltra vaše klimatske naprave. - Da boste lahko ponovno dihali svež in čist zrak.

 

Zavorne obloge.

Vaš sistem MINI CBS vrednoti podatke iz senzorjev vaših zavornih oblog spredaj in zadaj. Zato vas pravočasno obvesti, kdaj je treba zavorne obloge zamenjati.

 

Pregled vozila.

Sistem vzdrževanja na krovu vozila MINI vas opozori na potrebo po celotnem pregledu vozila, vključno s testiranjem vaših zavor, krmilnega mehanizma, menjalnika in drugimi bistvenimi pregledi. Namesto da bi se držali fiksno določenih intervalov, vaš avtomobil izračuna, kdaj bo potreben servis, s pomočjo podatkov, kako pogosto uporabljate svoje vozilo MINI in način, na katerega ga vozite. Da je to servisirano samo takrat, ko je to resnično potrebno.

 

Zavorna tekočina.

S pritiskom gumba vam vaše vozilo MINI pove, kdaj je čas za menjavo zavorne tekočine – običajno vsaki dve leti.