ELEKTROMOBILNOST.

elektromobilnost mini – polnjenje – faza
PREPROSTO POLNJENJE.

MINI CHARGING.

MINI se zaveda pomena zmožnosti polnjenja tako doma kot na javnem kraju. Iz tega razloga smo razvili številne načine polnjenja in jih uresničili za voznike po vsej Evropi. Vzpostavili smo nova strateška partnerstva, da bi vam zagotovili dostop do največje polnilne infrastrukture. Kamor koli vas bo popeljala pot, bo polnilna postaja verjetno bližje, kot si mislite. Sprejmite električno prihodnost z obema rokama.
mini electric – razmejitvena črta – logotip electric

POLNJENJE DOMA.

GOSPODINJSKA VTIČNICA.

Za polnjenje doma dejansko ne potrebujete nobene zapletene opreme ali napeljave.

Preprosto uporabite standardni polnilni kabel in adapter, ki sta ob nakupu priložena popolnoma električnemu MINI, da ga priključite na katerokoli 230-voltno gospodinjsko vtičnico (šuko).

2,5 ure počasnega polnjenja bo dovolj za prevoz na delo do oddaljenosti 50 km.

Polnjenje čez noč na gospodinjski vtičnici pa bo v povprečju dovolj za nekaj dni vožnjo po mestu.

elektromobilnost mini – polnjenje – gospodinjska vtičnica
elektromobilnost mini – polnjenje – wallbox

HITREJŠE POLNJENJE Z WALLBOX.

Wallbox vam nudi udobno in hitrejšo alternativo običajnemu omrežnemu napajanju, če bi radi svoje električno vozilo redno polnili doma.

Večja zmogljivost: namenska trifazna (stenska) polnilna postaja z močjo 11 kW vam na splošno zagotavlja trikrat hitrejše polnjenje. Svoj popolnoma električni MINI boste tako lahko v celoti napolnili v pribl. 3,5 ure.

Varnost na prvem mestu:  polnilna postaja je posebej zasnovana z zaščito pred pregrevanjem in odklopnikom, kar omogoča stalne velike obremenitve.

Udobje: nikjer ni udobnejše polniti vozila kot na krajih, kjer preživite največ časa podnevi ali ponoči.

Za namestitev polnilne postaje boste potrebovali strokovno pomoč usposobljenega električarja. Če ste zainteresirani za namestitev polnilne postaje MINI Wallbox, vam bomo z veseljem pomagali poiskati strokovnjaka na območju, kjer živite. MINI zdaj ponuja zelo privlačne rešitve, ki vam omogočajo, da skupaj s svojim popolnoma električnim MINI financirate tudi polnilno postajo po zelo dostopni ceni.

Več informacij o stenskih polnilnih postajah iz naše ponudbe boste našli spodaj.

Siva razmejitvena črta

STROŠKI OSTANEJO ENAKI.

Ker se električna energija v gospodinjstvu zaračuna na kilovatno uro (kWh), v stroškovnem smislu ni važno, ali svoj MINI polnite hitreje ali počasneje.
Siva razmejitvena črta
elektromobilnost mini – razmejitvena črta

JAVNO POLNJENJE.

Prihodnost je svetla in električna. Tukaj je nekaj prepričljivih načinov, kako lahko električni način življenja prilagodite svoji rutini in slogu vožnje. Čas je, da sprejmete električno prihodnost z obema rokama.
elektromobilnost mini – polnjenje – polnilni kabel

KAR NAJBOLJE IZKORISTITE ČAS PARKIRANJA.

Vse več supermarketov, trgovskih centrov in trgovin s pohištvom ponuja brezplačno uporabo polnilnih postaj tipa AC in DC ali trojnih polnilnikov na svojih parkiriščih. Vse več hotelov si prizadeva, da bi bili bolj okoljsko ozaveščeni in vlagajo več truda za sprejem svojih gostov z električnimi vozili. Nekatere večnadstropne garažne hiše ponujajo električna parkirna mesta brez parkirnine.

In tudi vaš delodajalec bo morda razmislil o postavitvi polnilnih postaj za vas in vaše sodelavce, če to dopušča prostor.

elektromobilnost mini – polnjenje – slika
elektromobilnost mini – polnjenje – tip 2

POLNILNIKI TIPA 2.

Številne javne polnilne postaje AC zahtevajo, da s seboj prinesete svoj kabel tipa 2. Ponujajo enako zmogljivost polnjenja kot vaša domača stenska polnilna postaja. MINI Cooper SE s tremi vrati lahko polnite z največ 11 kW zmogljivosti, priključni hibrid MINI Countryman pa z največ 3,7 kW. Vašemu MINI je ob nakupu priložen kabel tipa 2, ki omogoča polnjenje kamorkoli greste. Spodaj si oglejte še ostale kable iz naše ponudbe.

HITRI POLNILNIKI CCS.

Kamorkoli greste, vaš popolnoma električni MINI ne bi mogel biti bolje opremljen. Prek kombiniranega sistema polnjenja (CCS) lahko izkoristite hitro polnjenje z največjo zmogljivostjo do 50 kW. To je standard za hitro polnjenje v Evropi.

Zgornji del vtiča spominja na vtič tipa 2, medtem ko močnejši priključki spodaj podpirajo enosmerni tok (DC) z veliko večjo napetostjo in jakostjo toka. Medtem ko vozilo za pretvarjanje izmeničnega toka uporablja usmernik, enosmerni tok baterijo napaja neposredno.

Polnilniki CCS vključujejo polnilni kabel, dodatna strojna oprema pa ni potrebna. Kombinacija velike zmogljivosti polnjenja praktičnih razsežnosti in stabilnega polnjenja vašega MINI zagotavlja, da imate na izbiro veliko načinov, da dosežete svoj cilj, vedno z različnimi možnostmi polnjenja na dosegu roke.

Upoštevajte, da priključni hibridi običajno ne podpirajo kombiniranega sistema polnjenja (CCS), saj manjša baterija ne more sprejeti toliko električne energije.

elektromobilnost mini – polnjenje – hitri polnilnik css
Siva razmejitvena črta

HITRO IN ČISTO.

Ali ste vedeli, da je javna polnilna infrastruktura v Nemčiji na voljo s 100-odstotno zeleno ali obnovljivo energijo?
Siva razmejitvena črta

POLNJENJE NA DELU.

PRIRODNOST IN FLEKSIBILNOST.

Če polnjenje doma za zaposlene v podjetju ni izvedljivo ali pa morajo pogosto čez dan 'napolniti', potem je o polnjenju na delovnem mestu vsekakor vredno razmisliti. Mnogi delodajalci so zdaj sprejeli električno mobilnost in ponujajo sodobnejši delovni prostor z zagotavljanjem polnilnih postaj za EV za svoje zaposlene.

Razkriva odzivnega in zavzetega delodajalca. Polnilne postaje za EV v prostorih zagotavljajo tudi privlačno udobje za stranke. Med udeležbo na sestanku ali obisku mesta se lahko preprosto napolnijo. Če vaš delodajalec še ni uvedel zaračunavanja na delovnem mestu in je prostora, zakaj ne predlagate, da bi bilo polnjenje na delovnem mestu dobra poteza.

Morda bodo za vaše podjetje na voljo nepovratna sredstva, rabati in druge spodbude za financiranje vašega programa in infrastrukture za zaračunavanje. Ena stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da bo povpraševanje po polnjenju EV hitro raslo, zato je morda pametno načrtovati večjo zmogljivost, kot jo trenutno potrebujete.

mini electromobility – charging – charging at work
MINI Electrify Program

ELEKTRIFICIRAJTE SVOJ POGON Z MINI FINANČNIMI STORITVAMI.

S pomočjo MINI Financial Services ne morete preprosto dobiti svojega novega MINI Electric. Poleg vseh dodatnih funkcij, kot so Wallbox (essential + plus), adapter za hitri polnilnik, kabel za hitro javno polnjenje (…), lahko dodate tudi vaši finančni pogodbi.

»KAJ JE HITRO POLNJENJE IN KDAJ GA NAJ UPORABLJAM?

Če ste v stiski s časom ali ste na dolgem potovanju, boste verjetno želeli hitrejše polnjenje, da boste prišli tja, kamor greste. Hitre polnilne postaje tipa 3 DC imajo različne stopnje moči in lahko nekatere EV napolnijo do 80 odstotkov v samo 20-30 minutah. Na splošno višje stopnje moči hitreje polnijo EV. Hitrost polnjenja je lahko odvisna tudi od vrste polnilnega priključka, ki ga ima električno vozilo. Pravzaprav vsi EV nimajo kot standardne funkcije priključka za hitro polnjenje DC in večina vtičnih hibridov se lahko polni samo z uporabo tipa 1 ali 2.

Medtem ko domači polnilniki uporabljajo izmenični tok, ki ga vozilo pretvori v enosmerni tok, polnilnik tipa 3 napaja direktno enosmerno energijo. Spremlja stanje napolnjenosti avtomobila in zagotavlja le toliko moči, kolikor vozilo zmore, da ne bi preobremenil polnilnega sistema in poškodoval akumulator. To omogoča hitrejše polnjenje avtomobila. Upoštevati je treba tudi, da se hladna baterija polni počasneje kot topla. Ko se polnjenje začne in se baterija ogreje, se pretok kilovatov poveča na največji vhod vozila.

mini electromobility – charging – charging at work

Če polnjenje doma za zaposlene v podjetju ni izvedljivo ali pa morajo pogosto čez dan 'napolniti', potem je o polnjenju na delovnem mestu vsekakor vredno razmisliti. Mnogi delodajalci so zdaj sprejeli električno mobilnost in ponujajo sodobnejši delovni prostor z zagotavljanjem polnilnih postaj za EV za svoje zaposlene.

Razkriva odzivnega in zavzetega delodajalca. Polnilne postaje za EV v prostorih zagotavljajo tudi privlačno udobje za stranke. Med udeležbo na sestanku ali obisku mesta se lahko preprosto napolnijo. Če vaš delodajalec še ni uvedel zaračunavanja na delovnem mestu in je prostora, zakaj ne predlagate, da bi bilo polnjenje na delovnem mestu dobra poteza.

Morda bodo za vaše podjetje na voljo nepovratna sredstva, rabati in druge spodbude za financiranje vašega programa in infrastrukture za zaračunavanje. Ena stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da bo povpraševanje po polnjenju EV hitro raslo, zato je morda pametno načrtovati večjo zmogljivost, kot jo trenutno potrebujete."

elektromobilnost mini – razmejitvena črta


NASTAVITE VREDNOSTI.


Preprosto nastavite vhodne vrednosti spodaj, da dobite najbolj ažurno primerjavo.

električni MINI
Primerljivo vozilo z bencinskim motorjem
Potencialni letni prihranki

Spremembe vrednosti vplivajo na izračune in shranjene zneske. Privzete vrednosti se določijo na podlagi povprečnih cen, zabeleženih v zadnjih 12 mesecih. Vse informacije tukaj se lahko spremenijo.

KALKULATOR ČASA POLNJENJA.

Če takšno razdaljo prevozite vsak dan
km
0 km 200 km
Vsak teden morate polniti tako pogosto
x
Vsak dan potrebujete tolikšen delež napolnjenosti
%
V primerjavi s primerljivim vozilom z bencinskim motorjem bi lahko potencialno prihranili

ENOSTAVNO POLNJENJE DOMA

H trajanje
 
strošek
 
H trajanje
 
strošek
 

HITRO POLNJENJE NA POTI

H trajanje
 
strošek
 
H trajanje
 
strošek
 

Doseg z enim polnjenjem je izračunan na podlagi preskusnega cikla, prilagojenega stranki. Dejanski doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od: izbranih velikosti platišč in pnevmatik, osebnega sloga vožnje, izbrane poti, vremenskih razmer, uporabe ogrevanja/hlajenja in predkondicioniranja. Odvisno od zunanjih dejavnikov, kot je omrežna napetost ali zunanja temperatura, lahko dejanski časi polnjenja odstopajo od časov, prikazanih v tem orodju. Časi polnjenja so bili izmerjeni pri zunanji temperaturi 25 °C. 

elektromobilnost mini – razmejitvena črta
elektromobilnost mini – razmejitvena črta

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.


POLNJENJE DOMA.

Za pravilno namestitev polnilne postaje MINI Wallbox priporočamo uporabo naše storitve namestitve. Preprosto se dogovorite zanjo s svojim trgovcem z vozili MINI med naročilom MINI Wallbox Essential. Naš uradni partner Deutsche Telekom Technischer Service GmbH bo nato prevzel vse naloge svetovanja, namestitve in zagona naprave.

Prednosti za vas na kratko:

 • Pregled zahtev električne vezave na vaši nepremičnini.
 • Priporočilo ustreznih mest za namestitev glede na vašo osebno situacijo parkiranja.
 • Namestitev, priključitev in zagon na izbranem mestu namestitve (vključno s polaganjem do dveh metrov kabelske napeljave).
 • Informativni opis postopka polnjenja.
 • 24-mesečno jamstvo.

Priporočamo trifazni priključek z varovalko vsaj 16 A – to bo omogočilo napajanje z močjo 11 kW. Trifazni priključek z varovalko 32 A je prihodnja smer razvoja. Vsa vozila PHEV je mogoče polniti z enofaznim napajanjem z močjo najv. 3,7 kW z uporabo MINI Wallbox Essential.

Krajši čas polnjenja: do 7,4 kW (enofazni) ali 11 kW (trifazni) najv. zmogljivosti, dolžina kabla 5,0 m, preprosto rokovanje s kablom, integrirano zaznavanje okvarnega toka ("DC-uhajanje").

Da, če uporabljate polnilni vtič standarda tip 2 ali CCS (kombinirani vtič).
Dolg je 5 metrov in varno pritrjen na polnilno postajo.
Ne.
Da, polnilna postaja MINI Wallbox Essential je certificirana za zunanjo uporabo v skladu z razredom zaščite IP 54. To pomeni, da dodatna zaščita pred vremenskimi vplivi ni nujno potrebna. Polnilna postaja je razvita in certificirana za zunanjo uporabo. Vendar pa priporočamo, da jo zaradi udobja namestite v zaprtem prostoru. To hkrati preprečuje, da bi vaša polnilna postaja prišla v stik s snegom in ledom v zimskem času, kot tudi nabiranje umazanije in plesni.
Ne – zelo obsežni preskusi elektromagnetne tolerance (EMS) so potrdili, da polnilna postaja MINI Wallbox Essential ne oddaja nobenega sevanja.
Med postopkom polnjenja je polnilni kabel zaklenjen, kar tudi zaklene vozilo. Polnilno postajo MINI Wallbox lahko zaklenete tudi, če je ne uporabljate.
Da. Vendar to tudi pomeni, da se bo električna energija nenehno porabljala, seveda na nizki stopnji.
Če se po namestitvi polnilne postaje MINI Wallbox pojavijo kakršnekoli nepričakovane težave ali če pride do okvare, nas lahko kadarkoli pokličete na telefonsko številko službe za pomoč strankam MINI v primeru okvare in nesreče: +386 1 7774540

MINI CHARGING.

Navigacijski sistem MINI vam ponuja neposredni dostop do vseh polnilnih postaj znotraj omrežja MINI Charging.

Polnilne postaje pa lahko tudi iščete: če v navigacijskem sistemu nastavite "polnilne postaje" kot posebni cilj, se vam prikaže seznam polnilnih postaj v neposredni bližini.

Aplikacija MINI Charging vam ponuja še eno možnost, ki vam omogoča dostop do seznama vseh razpoložljivih polnilnih postaj na pametnem telefonu.

Da bi odklenili polnilno postajo in začeli postopek polnjenja, uporabite zemljevid MINI Charging ali aplikacijo MINI Charging.

Nekatere polnilne stebre lahko upravljate z aplikacijo MINI Charging. Aplikacija, ki ima vgrajen optični čitalnik kode QR, je preprosta za uporabo kot tudi namestitev. To storite tako, da preprosto prenesete aplikacijo, vnesete svojo številko pogodbe MINI Charging in številko PIN.

Svoje vozilo polnite z brezgotovinskim plačevanjem – znesek lahko poravnate udobno z mesečno neposredno bremenitvijo svojega plačilnega računa. Vaš spletni račun MINI Charging vam zagotavlja stalni pregled nad vsemi postopki polnjenja in stroški.
 1. Izklopite vozilo in aktivirajte parkirno zavoro.
 2. Če je potrebno, nastavite tok pred polnjenjem.
 3. Ne uporabljajte podaljškov.
 4. Polnilni kabel vedno priključite in odklopite v tem vrstnem redu:

Priklop:

 1. Priključite ga na vtičnico.
 2. Priključite ga na vozilo.

Odklop:

 1. Odklopite ga z vozila.
 2. Odklopite ga z vtičnice.

LED-lučke:

 • Bela: signalna lučka
 • Rdeča: napaka pri polnjenju
 • Oranžna: inicializacija
 • Modra: polnjenje je aktivno
 • Zelena: polnjenje je končano

5. Zaklenite vozilo. Postopek polnjenja se bo začel šele, ko je vozilo zaklenjeno.

Običajno polnjenje z izmeničnim tokom (AC):

Vaš avtomobil napolni učinkovito, predvsem čez noč, pa tudi čez dan. V primerjavi z domačo gospodinjsko vtičnico polnilna postaja z izmeničnim tokom zagotavlja več moči in lahko napolni baterijo v samo nekaj urah. Ta vrsta polnilne postaje se na kratko imenuje polnilna postaja AC.

Hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC):

Polnilne postaje z enosmernim tokom so boljša možnost, kadar morate avtomobil napolniti na hitro. Hitro lahko ponovno napolnijo baterijo vašega vozila – na primer med nakupovanjem ali kosilom. Postopek polnjenja traja med 30 in 40 minutami. Ta vrsta polnilne postaje se na kratko imenuje polnilna postaja DC.

Za več informacij si oglejte minicharging.chargemasterplc.com/

Prosimo, upoštevajte: če naletite na težave s polnilnim stebrom, se obrnite na upravitelja polnilnega stebra. Njihovo kontaktno številko je običajno mogoče najti na polnilnem stebru.

Tel. Št. MINI: +386 1 7774540

E-naslov: info.si@bmw.com

Delovni čas: od 9:00 do 18:00, od ponedeljka do petka

Tel. št. službe za podporo strankam MINI: +386 1 7774540

E-naslov: info.si@bmw.com

Delovni čas: od 9:00 do 18:00, od ponedeljka do petka

OKOLJSKI IN SOCIALNI STANDARDI V DOBAVITELJSKI MREŽI.

Glavne surovine visokonapetostne baterije so kobalt, litij, grafit in nikelj. Njeno ohišje je izdelano iz aluminija. MINI (BMW Group) se zavzema za razvoj oskrbovalne verige, ki je odgovorna, trajnostna in takšna, ki bo izpolnjevala naše lastne visoke etične standarde in človekove pravice. Vsak partnerski dobavitelj mora zagotoviti informacije o izvajanju okoljskih, socialnih in upravljavskih standardov, vključno s spoštovanjem človekovih pravic in prepovedjo prisilnega dela.Tesno sodelujemo z dobavitelji najpomembnejših surovin, da bi zagotovili, da so vsi materiali pridobivani odgovorno tako z vidika varovanja kot izboljševanja okolja ter da bi hkrati zagotovili varnost in dobro počutje zaposlenih na kateri koli točki v oskrbovalni verigi. Prav tako pa še naprej izvajamo racionalizacijo logističnih operacij za zmanjšanje vplivov transporta sestavnih delov do naših tovarn.

MINI (BMW Group) zelo pozorno in kritično preučuje izvor dobavljenih surovin. Pri izboru dobaviteljev se držimo smernic OECD o potrebni skrbnosti za odgovorno ravnanje podjetij. Poleg tega svoje neposredne dobavitelje zavezujemo, da izpolnjujejo naše trajnostne zahteve glede dobav. Preglednost dobaviteljske mreže je temelj za zagotavljanje naših trajnostnih zahtev za vse dobavitelje.

Skupaj z BASF, Samsung SDI in Samsung Electronics se zavzemamo za trajnostno rudarjenje kobalta. V okviru skupnega projekta v Demokratični republiki Kongo želimo razumeti, kako je mogoče izboljšati življenjske in delovne razmere lokalnega prebivalstva. Da bi preprečili ali omilili negativne vplive in prebivalcev Konga ne pustili na cedilu, smo prav tako pooblastili nemško agencijo za mednarodno sodelovanje (GIZ), naj v pilotnem projektu v Demokratični republiki Kongo izboljša delovne pogoje pri tradicionalnem rudarjenju kobalta. Zavedamo se svoje odgovornosti, da je treba surovine rudariti in predelovati v normalnih pogojih. Redno smo prisotni na kraju samem, poznamo rudnike in delovne metode svojih partnerjev ter zagotavljamo pridobivanje virov skladno s standardi.

Da pa bi se na splošno omejila potreba po kritičnih surovinah, kot je kobalt, si BMW Group prizadeva doseči cilj povečanja deleža recikliranega kobalta v baterijskih celicah.

V postopku naročanja aluminija ne kupujemo le za lastne potrebe, ampak ta material dajemo na razpolago tudi svojim dobaviteljem, zanesljivo in po izračunljivih tržnih cenah. To pomeni večjo varnost načrtovanja za obe strani. Da bi lahko zadovoljili naše dolgoročne potrebe po trajnostno proizvedenem aluminiju v prihodnosti, je BMW Group postal prvi proizvajalec avtomobilov, ki se je pridružil organizaciji Aluminum Stewardship Initiative (Pobuda za odgovorno ravnanje z aluminijem), ki si aktivno prizadeva za ekološko in socialno trajnost certificiranega aluminija v celotni vrednostni verigi, od rudnika do procesa recikliranja. Prav tako si prizadevamo pridobivati več recikliranega aluminija v svojih proizvodnih procesih. Uporaba sekundarnih materialov ima pozitiven učinek, zlasti na vidike trajnosti, kot so biotska raznovrstnost, emisije CO2 (zlasti surovin energetsko intenzivne proizvodnje, kot so aluminij, jeklo in baker) in zmanjšanje odpadkov. Povprečni delež sekundarnega aluminija v naših vozilih je 20 odstotkov. Pri aluminijevih zlitinah znaša delež 40 odstotkov. Tesno sodelujemo z organizacijo ASI pri certificiranju naših partnerjev za pridobivanje aluminija v skladu z začrtanim trajnostnim standardom. Za več informacij obiščite aluminium-stewardship.org

Litij, ki ga uporabljamo za sestavne dele MINI Cooper SE, prihaja iz Avstralije. Ekstrakcija poteka na nahajališčih trdnih kamnin, za katere veljajo najvišji standardi v smislu trajnosti. BMW Group še naprej izvaja raziskave o tem, kako je mogoče materiale, kot je litij, ponovno predelati z recikliranjem baterij, na primer s ponovno proizvodnjo ali zaprtozančnimi koncepti.

Doseganje največje preglednosti nad oskrbovalno verigo nam pomaga prepoznati težave na terenu in jih učinkovito obravnavati, pogosto v sodelovanju z našimi dobavitelji in drugimi zainteresiranimi stranmi. Povečanje preglednosti in učinkovitosti virov v naših oskrbovalnih verigah temelji na spoštovanju okoljskih in socialnih standardov, kot so opredeljeni v trajnostnih standardih BMW Group za dobaviteljsko mrežo. Vsak dobavitelj mora v svoji ponudbi upoštevati trajnostne zahteve BMW Group. Poleg tega sledimo mednarodnim standardom, kot so smernice pobude OZN za globalni dogovor (Davos, 01/99), "Deklaracija MOD o temeljnih načelih in pravicah pri delu" (Ženeva, 06/98), Mednarodna organizacija dela (ILO) in postopek potrebne skrbnosti z zahtevami "vodilnih načel OZN v zvezi s podjetništvom in človekovimi pravicami".

Zelenost vsakega električnega avtomobila je na koncu odvisna od vira električnega omrežja, ki napaja baterijo. Drugi vidik življenjske dobe ogljičnega odtisa pa je energija, porabljena za izdelavo baterijskega sklopa. Ob upoštevanju tega so testi pokazali, da če MINI Cooper SE polnimo z mešanico obnovljivih virov energije, ta doseže prag rentabilnosti ali "oddela svoje" glede izpustov CO2 med njegovo proizvodnjo po približno 19.000 prevoženih kilometrih. V celotnem življenjskem ciklu znašajo emisije MINI Cooper SE 40 % (mešanica virov električne energije EU) oziroma 70 % (mešanica obnovljivih virov energije) manj v primerjavi z emisijami MINI Cooper S z bencinskim motorjem. To pomeni, da je pri običajni prevoženi dnevni razdalji potrebno le dvanajst mesecev vožnje, da MINI Cooper SE "nadoknadi" dodatne emisije, ki povzročajo globalno segrevanje, iz naslova svoje proizvodnje.

elektromobilnost mini – razmejitvena črta
elektromobilnost mini – pregled
ELEKTROMOBILNOST.

ELEKTRIFIKACIJA POGONA.

Elektrifikacija pogonskega sklopa pomeni mobilnost za prihodnost. Oglejmo si različne sisteme MINI in spoznajmo nekaj splošnih izrazov.
elektromobilnost mini – doseg
DOSEG.

KAKO PRITI ŠE DLJE.

Oglejmo si nekaj glavnih dejavnikov, ki vplivajo na doseg električnega vozila.
elektromobilnost mini – prihranki

SUBVENCIJE IN PRIHRANKI.

PRIVLAČNE OLAJŠAVE.

Izkoristite posebne davčne olajšave, državne subvencije in kreditne možnosti, da bo preklop na elektriko še prijaznejši.
elektromobilnost mini – razmejitvena črta