Digitalna izkušnja MINI – uvod

Digitalna izkušnja MINI.
Digitalni kvantni preskok.

Kjer se inovacije in vožnja prepletajo. Potopite se v svet napredne tehnologije in povezljivosti, ki krepi vašo izkušnjo vožnje. Od inteligentnega informacijsko-razvedrilnega sistema do prilagojenih načinov vožnje. Odkrijte, kako MINI na novo opredeljuje cesto pred vami.

Digitalna izkušnja MINI – operacijski sistem

Novi operacijski sistem MINI Operating System 9 prinaša povsem prenovljeno intuitivno uporabniško izkušnjo ter vam omogoča še boljšo povezljivost in več nadzora na vsakem potovanju. Optimiziran je za interakcijo z okroglim OLED-prikazovalnikom premera 24 cm z upravljanjem na dotik in asistentom MINI Intelligent Personal Assistant prek vaših glasovnih ukazov, tako da boste zdaj uživali v še bolj inteligentni prilagodljivosti in pozitivnih čustvih kot kdajkoli prej.

DIGITALNI POUDARKI

MINI EXPERIENCE MODES ZA INTENZIVNE TRENUTKE MINI.

Ustvarite edinstveno, veččutno izkušnjo zase in za svoje potnike. Potopite se v enega od osmih izjemnih svetov. Vsak način sledi svoji kreativni zasnovi, ambientalni razsvetljavi in paleti zvokov. Pri načinu Personal lahko z aplikacijo MINI celo izberete svoje slike iz galerije pametnega telefona za ozadje prikazovalnika MINI Interaction Unit. Barve ambientalne razsvetljave se bodo samodejno prilagodile slikam, ki jih izberete. Razvajajte se in oživite notranjost.

VAŠ OSEBNI ASISTENT V VOZILU MINI.

MINI digital experience - spike

VIZUALNO V SPREMSTVU MINI.

Polnopravni glasovni asistent je prvič našel pot v kokpit modelov MINI. MINI Intelligent Personal Assistant lahko aktivirate z izrekom "Hej MINI" ali s pritiskom gumba za glasovne ukaze na volanu. Uporabnikom omogoča nadzor pomembnih funkcij z glasovnim ukazom, izpolnjuje njihove zahteve ali želje glede potovanja in prepozna, ali trenutno govori voznik ali sovoznik. Glasovno nadzorovana interakcija se na okroglem OLED-prikazovalniku prikaže kot animacija z grafičnimi elementi, tipografijo in avatarjem. Kar zadeva prikaz, lahko vozniki izbirajo med "MINI" – stilizirano vizualizacijo MINI – in "Spike" – opcijskim digitalnim avatarjem.

MINI CONNECTED BASE

VAŠ MINI JE OPREMLJEN S PAMETNIMI INOVACIJAMI.

Izboljšajte svoje potovanje s pametnimi funkcijami MINI. Vaš MINI že standardno vključuje veliko pametnih funkcij, kot je na primer navigacija MINI, ki vam vedno zagotavlja najnovejše kartografske in prometne podatke, ali Remote Services, da ohranite nadzor nad svojim MINI z aplikacijo MINI. Doživite brezhibno povezljivost in na novo opredelite svojo vožnjo z MINI – kjer se inovacije srečajo s cesto.

Digitalna izkušnja MINI – connected base

PAKET MINI CONNECTED

IŠČETE ŠE BOLJŠO DIGITALNO IZKUŠNJO?

V kombinaciji z opcijskim paketom MINI Connected imate dostop do vedno večjega nabora praktičnih funkcij in zabavnih aplikacij, vključno z možnostmi za igranje iger, predvajanje glasbe in pretakanje videoposnetkov. Navigacija MINI je izboljšana s še več funkcijami, ki vam bodo olajšale življenje med vsakodnevnimi opravili na cesti, veselite pa se lahko tudi digitalnega avatarja "Spike", ki je vključen v MINI Intelligent Personal Assistant.

MINI CONNECTED UPGRADES

NADGRADITE IZKUŠNJO V SVOJEM MINI.

Odkrijte nove razsežnosti vožnje z izboljšano izkušnjo MINI Connected. Naše nadgradnje MINI Connected Upgrades olajšajo vsako potovanje z nepogrešljivimi funkcijami, kot je Driving Assistant Plus ali asistent za dolge luči.

DODATNE DIGITALNE STORITVE

VEČ, VEČ IN ŠE VEČ.

IZKORISTITE MOŽNOSTI APLIKACIJE MINI.

Z aplikacijo MINI boste svojemu MINI bližje kot kdajkoli prej. Vstopite v svet povezav in uživajte v udobju od kjerkoli in kadarkoli z uporabo pametnega telefona. Njena sodobna zasnova, intuitivno upravljanje in obsežen nabor funkcij omogočajo enostavno uporabo, kar vam zagotavlja brezskrbno mobilnost vedno in povsod.

Popolnoma električni MINI – digitalna izkušnja – aplikacija mini
Digitalna izkušnja MINI – Digital Key

Digital Key Plus.

Zdaj lahko svoj MINI odklenete že s tem, da se mu približate. Opcija Digital Key Plus uporablja ultra širokopasovno tehnologijo (UWB) z visokim varnostnim standardom in deluje na enak način kot klasični avtomobilski ključ. Torej, če ste blizu svojega MINI in imate združljiv telefon v žepu ali torbi, se bo samodejno odklenil in se ponovno zaklenil, ko se od njega oddaljite.

Še več razlogov, zakaj boste vzljubili MINI Digital Key Plus: 

  • uporabljate ga lahko na pametnih telefonih iOS in Android, dodatno pa tudi na svoji Apple Watch TM, povezani z vašim MINI ID;
  • zagon motorja brez jemanja naprav iz vašega žepa ali potrebe po njihovem odlaganju v predal;
  • skupna raba ključa z do petimi osebami z možnostjo omejitve funkcij vozila, kot je na primer pospeševanje ali največja hitrost;
  • funkcije digitalnega ključa so na voljo celo, ko je baterija prazna in nimate internetne povezave.

REMOTE SOFTWARE UPGRADE.

Naj bo vaš MINI vedno posodobljen.

Prejeli boste brezplačne posodobitve in izboljšave programske opreme za svoj MINI prek brezžične povezave. Odvisno od države ter modela, opreme in stanja vozila pa boste morda celo upravičeni do brezplačnih dodatnih novih funkcij ali funkcionalnih izboljšav.

Pogosta vprašanja.

MINI ID in personalizacija.

Kliknite sliko profila v spodnjem desnem kotu osrednjega zaslona in nato skenirajte kodo QR v območju "Prijava z MINI ID" s kamero pametnega telefona ali bralnikom kode QR. Če ste že prijavljeni v aplikacijo MINI, se MINI ID samodejno prenese v vaš MINI, vozilo pa se samodejno doda v vašo aplikacijo MINI. V nasprotnem primeru boste preusmerjeni na spletno mesto. Po prijavi ali registraciji boste samodejno prijavljeni tudi v vozilo. V nadaljevanju lahko v meniju "MINI ID" – "Nastavitve" – "Prepoznavanje voznika" povežete avtomobilski ključ in Digital Key s svojim MINI ID. Ko odklenete svoj MINI s povezanim ključem, vas bo sistem samodejno osebno pozdravil in omogočil dostop do osebnih nastavitev, kot so nedavni navigacijski cilji, priljubljene radijske postaje, itd.

Po prijavi v vozilo z MINI ID se vozilo samodejno doda v aplikacijo MINI. To zagotavlja dostop do vseh funkcij vozila, kot so priljubljene, shranjene v meniju za hiter dostop ("Toolbelt"), dostop do nedavnih ciljev itd. Poleg tega se osebne nastavitve vozila, kot so tiste za navigacijo, sisteme za pomoč vozniku, klimatsko napravo ali medije, shranijo v profil MINI in jih je mogoče sinhronizirati z drugimi vozili z vgrajenim operacijskim sistemom MINI Operating System 9. Prijavljeni uporabniki lahko prejemajo tudi osebne priporočila od MINI Intelligent Personal Assistant.

Z MINI ID se lahko v eno vozilo prijavi do sedem uporabnikov. Prvi uporabnik, ki je uspešno dodal MINI v aplikacijo MINI, samodejno postane glavni uporabnik. Vsi drugi uporabniki so souporabniki. Glavni uporabnik ima posebne pravice. Lahko naroči MINI Connected Upgrades, nastavi Digital Key in ga deli z drugimi uporabniki, upravlja souporabnike ter prilagaja nadaljnje nastavitve menija.

MINI Connected.

Z MINI Connected Base, ki je del standardne opreme, lahko v svojem MINI z operacijskim sistemom Operating System 9 uporabljate osnovne funkcije MINI Intelligent Personal Assistant in MINI Navigation ter Remote Services. Apple CarPlay, Android Auto in Amazon Alexa Car Integration so prav tako vključeni kot standardna oprema operacijskega sistema MINI Operating System 9. Odvisno od trga, modela in opreme lahko v trgovini MINI Connected Store kupite dodatne funkcije vozila, kot je opcija MINI Connected Upgrades, "za nazaj" (ker jih niste odkljukali ob naročilu vozila) in jih brezžično namestite v svoje vozilo. Redne nadgradnje MINI Remote Software Upgrades ohranjajo vaš MINI z operacijskim sistemom Operating System 9 na tekočem z najnovejšimi tehnološkimi dosežki.

V kombinaciji z opcijskim paketom MINI Connected vam vaš MINI z operacijskim sistemom Operating System 9 omogoča dostop do razširjene trgovine MINI Connected Store z vedno večjim naborom aplikacij tretjih ponudnikov. Paket MINI Connected vključuje aplikacije za glasbo, podkaste, novice in igranje iger v avtomobilu, prilagojene posamezni državi. Paket MINI Connected razširja tudi MINI Intelligent Personal Assistant z dodatno vizualizacijo avatarja, poimenovanega Spike. Razširjene funkcije MINI Navigation vključujejo prometne informacije v realnem času (RTTI) z barvnim prikazom na celotnem območju zemljevida (tudi brez aktiviranega vodenja do cilja), 3D-predstavitve stavb in znamenitosti, realistično vizualizacijo usmerjanja po voznih pasovih pri kompleksnih izvozih in v križiščih ter dodatne dinamične informacije za posebne cilje v izbranih kategorijah. Prosimo, upoštevajte: Obseg funkcij in vsebina zemljevida, ki jih ponuja MINI Navigation, se lahko razlikujeta glede na trg.

Da. Brezplačno preskusno obdobje se začne po prijavi v novo vozilo z vašim MINI ID. Trajanje tega obdobja se lahko razlikuje glede na trg. Dodatne informacije o razpoložljivih storitvah in aplikacijah ter cenah paketa MINI Connected za različna časovna obdobja boste za modele MINI z operacijskim sistemom Operating System 9 našli v trgovini MINI Connected Store, vozilu ali na spletu.

Da. Paket MINI Connected v vašem MINI z operacijskim sistemom Operating System 9 vam omogoča uporabo vseh aplikacij iz trgovine MINI Connected Store prek kartice SIM, vgrajene v vašem MINI, brez kakršnih koli omejitev. Prosimo, upoštevajte: Za nakupe v aplikaciji lahko nastanejo dodatni stroški.

S paketom MINI Connected lahko razširite standardne funkcije svojega MINI z operacijskim sistemom Operating System 9 in dodate dodatne aplikacije za uporabo v vozilu iz trgovine MINI Connected Store. Dodatne informacije o razpoložljivih storitvah in aplikacijah ter cenah paketa MINI Connected za različna časovna obdobja boste za modele MINI z operacijskim sistemom Operating System 9 našli v trgovini MINI Connected Store ali na spletu.

Da. V MINI z operacijskim sistemom Operating System 9 lahko s pomočjo Android Auto ali Apple CarPlay prikažete in upravljate aplikacije povezanega pametnega telefona na osrednjem instrumentu (MINI Interaction Unit).

Da. Redne nadgradnje Remote Software Upgrades zagotavljajo vašemu MINI izboljšave kakovosti. Odvisno od trga, modela in opreme bodo vozilu dodane nove funkcije ali izboljšave delovanja – brezžično in brezplačno. Ko bo Remote Software Upgrade na voljo za vaše vozilo, boste prejeli obvestilo prek aplikacije MINI na pametnem telefonu in osrednjem instrumentu (MINI Interaction Unit) svojega vozila.

Aplikacija MINI.

Z aplikacijo MINI lahko uporabljate funkcije, kot so iskanje vozila, preverjanje stanja vozila, zaklepanje/odklepanje vrat, aktivacija Remote 3D View, zagon klimatske naprave/prezračevanja, nastavitev klimatske naprave in/ali polnjenja za odhodne čase ter aktivacija zunanjih luči ali zvoka hupe. Nastavite lahko tudi Digital Key, naložite osebno sliko za način Personal Mode kot del MINI Experience Modes in analizirate svoje nedavne vožnje. Obseg funkcij in delovanja se lahko razlikuje glede na trg, model, datum proizvodnje, različico programske opreme in dodatno opremo, ki ste jo naročili za svoj MINI.

Digital Key.

Digital Key Plus je digitalni avtomobilski ključ na vašem združljivem pametnem telefonu (iOS ali Android) ali Apple Watch, ki vam omogoča priročno in varno odklepanje ali zaklepanje in zagon vašega novega MINI, ne da bi morali napravo vzeti iz žepa. Digital Key Plus je na voljo kot dodatna oprema s komfortnim sistemom dostopa (opcija 322)v kombinaciji s Teleservices (opcija 6AE). S pomočjo ultra-širokopasovne radijske tehnologije (UWB) vaš MINI prepozna, od kod se približujete in kako daleč ste. Takoj, ko ste približno tri metre stran, se MINI začne prebujati, kar signalizira z uprizoritvijo dobrodošlice prek osvetlitve v in zunaj vozila. Med vstopom se naložijo osebne nastavitve v profil voznika (MINI ID), vaš pametni telefon pa je povezan prek povezave Bluetooth®. Zaslon dobrodošlice na osrednjem instrumentu (MINI Interaction Unit) vključuje osebni pozdrav, predloge za aktiviranje ali nastavitev storitev ali informacije o funkcijah vozila ali razpoložljivih nadgradnjah. Prosimo, upoštevajte: MINI Digital Key z omejenim naborom funkcij je na voljo kot alternativa, odvisno od trga in mobilne naprave.

Odvisno od trga in mobilne naprave lahko odklenete ali zaklenete in zaženete svoj MINI z uporabo MINI Digital Key Plus ali MINI Digital Key na združljivem pametnem telefonu ali Apple Watch. Medtem ko MINI Digital Key Plus prenaša podatke prek ultra-širokopasovne radijske tehnologije (UWB) in Bluetooth®, pa vaše vozilo za MINI Digital Key uporablja brezžični standard NFC (komunikacija bližnjega polja). Če želite vozilo odkleniti ali zakleniti z MINI Digital Key, morate svojo mobilno napravo prisloniti ob kljuko na vratih. MINI Digital Key Plus samodejno odklene vaše vozilo takoj, ko se mu približate, sproži uprizoritev dobrodošlice in aktivira vse funkcije zagona vozila. Pri MINI Digital Key morate svojo mobilno napravo odložiti v predal za pametni telefon, da zaženete motor. V kombinaciji z MINI Digital Key Plus je dovolj že, da je vaša mobilna naprava prisotna v potniškem prostoru. Informacije o razpoložljivosti MINI Digital Key Plus ali MINI Digital Key na določenem trgu in o združljivih mobilnih napravah lahko najdete v Pogostih vprašanjih.

Za prvo nastavitev Digital Key potrebujete oba avtomobilska ključa v potniškem prostoru, motor vašega MINI pa mora biti izklopljen. Kartica SIM vašega MINI zahteva mobilno povezavo. Vaša mobilna naprava mora biti združljiva z MINI Digital Key Plus (ultra-širokopasovna radijska tehnologija) ali MINI Digital Key (NFC), medtem ko mora biti vaš MINI dodan vašemu MINI ID v aplikaciji MINI. Odprite aplikacijo MINI in izberite: "Vozilo" (zavihek) > "Digital Key Plus" > "Nastavi svoj Digital Key" in sledite navodilom v aplikaciji MINI ter na osrednjem instrumentu svojega MINI. Digitalni ključ je shranjen v aplikaciji denarnice vašega pametnega telefona. Prosimo, upoštevajte: Razpoložljivost in nabor funkcij Digital Key se lahko razlikujeta glede na trg, model in opremo vašega MINI ter glede na model in različico programske opreme vašega pametnega telefona. Informacije o razpoložljivosti MINI Digital Key Plus ali MINI Digital Key na določenem trgu in o združljivih mobilnih napravah lahko najdete v Pogostih vprašanjih.

Vaš digitalni ključ je varno shranjen v varnostnem elementu pametnega telefona. Poleg tega se za ugotavljanje neposredne bližine pošiljatelja in prejemnika na nedvoumen način uporablja tako komunikacija bližnjega polja (NFC) kot tudi ultra-širokopasovna radijska tehnologija (UWB).

Pametni telefon lahko uporabljate, da odklenete, zaklenete in zaženete vozilo, tudi ko ga je treba napolniti. Če je baterija pametnega telefona močno izpraznjena, preklopi v način varčevanja z energijo. Z ustrezno nastavitvijo ga lahko še vedno uporabljate kot avtomobilski ključ več ur po tem.

Pri souporabi digitalnega ključa lahko na splošno vplivate na naslednje funkcije: zmanjšano pospeševanje in omejena največja hitrost na približno 145 km/h. Poleg tega voznik ne more izklopiti varnostnih sistemov, kot sta DSC in DTC. Največjo glasnost zvoka pa lahko zmanjšate na približno 65 %.

Key Card je kartica NFC, ki deluje kot avtomobilski ključ neodvisno od vašega Digital Key na pametnem telefonu. Dobavljena je neaktivirana skupaj z vozilom in jo je mogoče po potrebi aktivirati ali deaktivirati. To je še posebej praktično, ko je potrebno servisiranje ali pri parkirnih storitvah. Key Card aktivirate s klasičnim avtomobilskim ključem ali aktivnim digitalnim ključem prek predala za pametni telefon. Aktivne Key Card nikoli ne puščajte v vozilu.

Odvisno od opreme v vašem MINI lahko trenutno MINI Digital Key Plus uporabljate na združljivih napravah Apple, Google in Samsung. MINI Digital Key Plus lahko uporabljate na združljivih napravah Apple in Google v naslednjih državah: Albanija, Azerbajdžan, Avstralija, Bahrajn, Belgija, Bosna in Hercegovina, Brazilija, Bolgarija, Čile, Kostarika, Danska, Nemčija, Dominikanska republika, Estonija, Finska, Francija, Francoska Gvajana, Grčija, Guadeloupe, Hongkong, Indija, Irak, Irska, Islandija, Italija, Japonska, Jordanija, Kanada, Katar, Kolumbija, Hrvaška, Kuvajt, Latvija, Litva, Luksemburg, Macao, Malezija, Malta, Maroko, Martinik, Mavricij, Mehika, Črna gora, Nova Zelandija, Nizozemska, Severna Makedonija, Norveška, Oman, Avstrija, Panama, Paragvaj, Peru, Filipini, Poljska, Portugalska, Réunion, Romunija, Saint Martin, Savdska Arabija, Švedska, Švica, Srbija, Singapur, Slovaška, Slovenija, Španija, Južna Koreja, Tajvan, Tajska, Češka, Madžarska, ZDA, Združeni arabski emirati, Združeno kraljestvo in Ciper. MINI Digital Key Plus lahko uporabljate na združljivih napravah Samsung v naslednjih državah: Avstralija, Bahrajn, Brazilija, Danska, Nemčija, Finska, Francija, Indija, Italija, Kanada, Katar, Kuvajt, Malezija, Norveška, Oman, Švedska, Švica, Singapur, Španija, Južna Koreja, Tajvan, ZDA, Združeni arabski emirati, Združeno kraljestvo. Združljive naprave Apple: Apple iPhone 14/14 Plus/14 Pro Max/13/13 Pro Max/13 mini/12 Pro/12 Pro Max/12 mini/11 Pro Max/11/11 Pro Max z iOS 15 ali novejšim. Apple Watch Ultra serije 8/7/6 z operacijskim sistemom watchOS 8 ali novejšim. Združljive naprave Google: Google Pixel 7 Pro/6 Pro/Fold z operacijskim sistemom Android 13 ali novejšim. Združljive naprave Samsung: Samsung Galaxy S23+/S23 Ultra/S22+/S22 Ultra*/S21+/S21 Ultra/Z Fold4/Z Fold3/Z Fold2/Note 20 Ultra z operacijskim sistemom Android 13 ali novejšim. * Naprava je na splošno združljiva z MINI Digital Key Plus, vendar lahko zaradi svoje velikosti in oblike zahteva posebno pozicioniranje v predalu. Tako nameščena naprava bi morala pravilno delovati, vendar MINI ne zagotavlja funkcionalnosti in ne nudi nobene pomoči v zvezi s tem. Prosimo, upoštevajte: Dodatne informacije o razpoložljivosti MINI Digital Key Plus v vašem MINI najdete v aplikaciji MINI. Ultra-širokopasovna radijska tehnologija (UWB) na nekaterih trgih ni zakonsko dovoljena. V teh primerih MINI Digital Key Plus uporablja brezžični standard NFC (komunikacija bližnjega polja). Če želite odkleniti ali zakleniti svoj MINI prek NFC, morate pametni telefon prisloniti ob kljuko na vratih.