JOHN COOPER WORKS.

NAJVEČJI ADRENALIN MINI. ***

Dirkaška legenda John Cooper.

POSPEŠIJO UTRIP VAŠEGA SRCA.

Naši modeli vozil MINI John Cooper Works z visoko zmogljivostjo so pripravljeni, da naredijo močan vtis s svojo atletsko postavo in značilnim, globokim rohnenjem. Ti neukrotljivi avtomobili visoke zmogljivosti so reinkarnacija zmagovite dirkaške legende konstruktorja Johna Cooperja in utelešajo samo bistvo motornega športa. John Cooper in njegova ekipa so zaupali svojim instinktom. V zgodnjih 60-ih letih jim je, kljub vsem težavam, z neustavljivo strastjo in pionirskim duhom, uspelo skonstruirati legendarni dirkaški avtomobil iz drobcenega družinskega avta – in spremenili so mišljenja mnogih.

ZAPUŠČINA ŽIVI NAPREJ

Dirkaška legenda John Cooper.

VERA PEŠČICE.

Nihče ni napovedal, da bosta John Cooper in ikonski klasični Mini požela tako velik dirkaški uspeh. Izrazit nefavorit bojevitega značaja je obnorel svet motornega športa in premagoval svoje tekmece z agilnimi voznimi lastnostmi, revolucionarnim motorjem in razporeditvijo koles. Znova in znova.

PISANJE ZGODOVINE MOTORNEGA ŠPORTA.

Zgodba o znamki John Cooper Works se je pričela leta 1946. Charles Cooper je s svojim sinom Johnom ustanovil podjetje Cooper Car Company, v Charlesovi majhni delavnici v Surbitonu, v Angliji, kjer sta izdelala svoje prve prve dirkalne avtomobile. Ta skromen začetek je v celoti spremenil dirkaški svet in pomagal ustvariti zmagovito dirkaško zapuščino, ki obstaja še danes. Da ne omenjamo močnega vpliva, ki ga je imel na klasično vozilo Mini. Oglejte si odličen dokumentarec z naslovom "John Cooper: Genius & Works", ki ga je pripravila televizijska hiša Sky, in spoznajte celotno zgodbo.

Enosedežni Cooperjevi dirkalniki Formule 3.

VOZNIK NA PRVEM MESTU.

Podjetje Cooper Car Company je sprva izdelovalo enosedežne dirkalnike za prvenstvo Formule 3. Zaradi svoje revolucionarne vgradnje motorja zadaj, so bili ti zelo uspešni v 500-kubičnem razredu. Ta genialna poteza je kmalu poskrbela, da je podjetje Cooper Car Company postalo prva izbira ambicioznih mladih voznikov. John Cooper je osvojil oboje, to je svetovno prvenstvo Formule 1 in konstruktorski naslov.

Prvi Mini Cooper.

USTVARJANJE LEGENDE.

John Cooper se je za tem, ko je že doživel znaten uspeh z lastno izdelavo avtomobilov, navdušil nad novim klasičnim vozilom Mini. Navdušen nad njegovim potencialom, je predvidel njegovo spremembo v prvaka dirkalnih stez. Ta skromen mali družinski avto je z močnejšim motorjem, novimi zavorami in natančnejšim krmiljenjem kmalu spremenil v dirkalni avtomobil, ki je prekašal velikane. Leta 1961 je bilo rojeno prvo vozilo Mini Cooper.

Mini Cooper in Mini Cooper S – nova svetovna prvaka.

KLJUBUJE VSEM PRAVILOM.

Vozila Mini zdaj ni bilo več mogoče ustaviti. Instinkt Johna Cooperja je imel tudi tokrat prav. Bil je mojster svoje igre. Ustvarjeno je bilo vozilo za stoletja. Do leta 1964 je bil Mini Cooper svetovno znana znamka. Zmagal je v skoraj vseh možnih prvenstvih – vključno z zgodovinskimi zmagami na reliju Monte Carlo v letih 1964, 1965 in 1967. Mini in John Cooper sta klasično vozilo Mini spremenila v zmagovalca, ki je močno prekašal svoje tekmece.

Oprema Tuning Kits za MINI Cooper JCW in MINI Cooper S.

POVSEM NOVA DOBA.

Leta 2001 se je Mini pridružil podjetju BMW Group in znamka je bila preoblikovana v MINI. Ta sprememba je prinesla veliko oživitev zanimanja za izboljšanje modelov vozil MINI in je nadaljevala zapuščino John Cooper Works. Oprema Tuning Kits za MINI Cooper JCW in MINI Cooper S, ki je na voljo pri trgovcih z vozili MINI po vsem svetu od leta 2003, je poskrbela za povečanje izhodne moči vozila MINI Cooper na 126 KM (93 kW) in vozila MINI Cooper S na izjemnih 200 KM (147 kW).

MINI z opremo John Cooper Works GP Kit.

VEDNO HITREJE.

Vozilo MINI Cooper S z opremo John Cooper Works GP Kit je bilo predstavljeno leta 2006. Ta nova omejena izdaja vozila MINI je zagotavljala osupljivo zmogljivost in edinstven dirkaški občutek. To je bilo najhitrejše vozilo MINI do tega trenutka in je bilo zmožno doseči znamko 100 km/h v manj kot 6,5 sekunde. Proizvedenih je bilo samo 2.000 vozil. In vsa so bila lakirana v edinstveni barvni shemi: kovinski barvi Thunder Blue z ogledali v barvi Chili Red in streho v barvi Pure Silver, kjer je bila zapisana proizvodna številka med 1 in 2.000.

John Cooper Works Clubman.

PONOVNO ROJSTVO LEGENDE.

Leta 2007 je podjetje BMW prevzelo blagovno znamko, tehnologijo in razvoj John Cooper Works. Leto zatem pa sta na trg vstopili prvi novi vozili MINI John Cooper Works: popolnoma posodobljena različica modela John Cooper Works in vozilo John Cooper Works Clubman. Pogonska sklopa sta bila opremljena z 1,6-litrskim štirivaljnim motorjem s turbopolnilnikom Twin Scroll in izhodno močjo 211 KM (155 kW). To je pomenilo priznanje pionirskemu duhu Johna Cooperja in zavezanosti vozni zmogljivosti. Pet let pozneje, leta 2013, je prišla na trg omejena izdaja vozila MINI John Cooper Works GP, ki se je ponašala s štirivaljnim turbinsko polnjenim motorjem z izhodno močjo 218 KM. In znova je bilo proizvedenih le 2.000 teh nadvse iskanih modelov vozil.

Reli John Cooper Works

INSTINKT PRVAKA.

Zapuščina motornega športa MINI živi naprej v modelih vozil MINI John Cooper Works, ki so na ceste zapeljala pred kratkim. Vsa si delijo isto DNK visoke zmogljivosti in dirkaško stopnjo prilagoditev, kar jim zagotavlja močno kombinacijo natančnih voznih lastnosti in pospeška. Poleg tega je naša dirkaška ekipa MINI John Cooper Works Racing Team osvojila tudi prvenstvo. Nedavno je proslavila uspeh na sloviti dirki v Daytoni, kjer je premagala nekatere dirkalnike iz svetovnega vrha. Po štirikratni zaporedni osvojitvi relija Dakar z dirkalnikom MINI ALL4 Racing, je imela ekipa X-raid MINI John Cooper Works Rally Team nadvse uspešen začetek na Dakarju. John Cooper bi bil gotovo zelo ponosen.

KONCEPTNO VOZILO MINI JOHN COOPER WORKS GP

Konceptno vozilo MINI JCW GP

NAREJENO ZA IZBRANCE.

Poglejte, kaj se zgodi, ko združimo našo domišljijo, pionirski duh in gene motornega športa, da ustvarimo visokozmogljivo športno vozilo prihodnosti.

NAJBOLJŠA ZMOGLJIVOST.

Z IZJEMNO MOČJO PRIHAJA TUDI IZJEMNA ODZIVNOST.

Pripravljeni ste za širno cesto. In z navdušujočim navorom, ki ga proizvaja 2,0-litrski 4-valjni motor TwinPower Turbo, lahko dosežete 100 km/h v malo več kot šestih sekundah.

John Cooper Works - sprednji odbijač.

AERODINAMIČNI SPREDNJI ODBIJAČ.

Dihanje je ključnega pomena za zmogljivost. Zato smo vozilo MINI John Cooper Works opremili s sprednjim odbijačem z velikimi odprtinami za zrak in dodatnim hladilnikom, ki zagotavljajo idealno temperaturo vašega motorja in zavor za visoko zmogljivost in vzdržljivost.

Zavore in kolesa John Cooper Works.

ZAVORE IN KOLESA.

Pri vozilu John Cooper Works gre za zagotavljanje izjemnega užitka v vožnji na najvišji ravni preciznosti. Vendar pa najvišja zmogljivost zahteva močan nadzor in stabilnost, zlasti pri vožnji skozi ovinke pri visokih hitrostih. Zato smo posebej oblikovali 18 in 19-palčna lita alu. platišča, na katera se lahko namestijo zelo zmogljive zavore. V drzni barvi Chili Red z značko John Cooper Works vam 4-batne zavore z nepremičnimi zavornimi sedli zagotavljajo vso zavorno silo, ki jo boste potrebovali za vožnjo skozi ostre ovinke in močno pospeševanje.

Zadnji spojler John Cooper Works.

ZADNJI SPOJLER.

Športen zadnji spojler John Cooper Works vam daje dodatno aerodinamiko, zmanjšuje zračni upor in izvaja pritisk navzdol, kar zagotavlja, da se vozilo drži ceste kot prilepljeno.

Športno podvozje John Cooper Works.

ŠPORTNO PODVOZJE.

Naše športno podvozje John Cooper Works, ki je bilo razvito in testirano na različnih dirkališčih, kot je Severna pentlja Nürburgringa, zagotavlja odlično lego na cesti, izjemno dinamično vozno doživetje in navdušujočo stabilnost.

Poševni končni izpušni cevi iz kroma John Cooper Works.

POŠEVNI KONČNI IZPUŠNI CEVI IZ KROMA.

Od trenutka, ko zaženete motor, vas izjemno grmenje vozila John Cooper Works spomni na moč, ki jo imate na razpolago. Ni ga boljšega zvoka od globokega, močnega bobnenja med vožnjo, kadar koli dodate plin. Ko pa preklopite na način vožnje Sport, se zvok še izboljša.

Pokrovi pedal iz nerjavnega jekla John Cooper Works.

POKROVI PEDAL IZ NERJAVNEGA JEKLA.

Našo športno DNK vozila MINI John Cooper Works lahko najdete v vsaki podrobnosti, kot so pokrovi pedal iz nerjavnega jekla. Ti so posebej trpežni, elegantni in udobni za pritiskanje.

John Cooper Works - načini vožnje MINI.

NAČINI VOŽNJE MINI

Vsake toliko imate priložnost, da se zares sprostite. Prazna avtocesta, dolg predor ali ovinkast odsek podeželske ceste - to je pravi čas, da preklopite na način vožnje Sport. Izboljšalo se bo krmiljenje in pospeševanje za bolj športno in agilno obnašanje vozila med vožnjo. Že zvok sam po sebi je dovolj, da vas spomni na to, zakaj uživate v vožnji.

DOŽIVITE ZVOK MOČI.

Nadenite si slušalke, nastavite glasnost na najvišjo jakost in prisluhnite grmenju legendarnega vozila John Cooper Works.** ***

ZNAČILNA OBLIKA

John Cooper Works – oblika.

VIDEZ DIRKALNIKA. DUH PRVAKA.

Modeli vozil John Cooper Works so izdelani, da navdušujejo še preden sploh vstopite vanje. Zaradi drznega videza, ki ga navdihuje motorni šport, materialov najboljše kakovosti in vrste vizualnih izboljšav so modeli vozil John Cooper Works liga zase. Obenem pa so na voljo v našem ekskluzivnem laku Rebel Green, ki predstavlja sodobno interpretacijo klasične barve britanskih dirkalnih avtomobilov.

Bočna pokrova John Cooper Works.

BOČNA POKROVA.

Bočna pokrova z integriranima smernikoma bele barve se postavljata z značko John Cooper Works na podlagi v barvi Piano Black z robom v barvi Chili Red.

Športna sedeža John Cooper Works.

ŠPORTNA SEDEŽA JOHN COOPER WORKS.

Izrazita športna sedeža John Cooper Works sta nameščena na najpomembnejšem položaju blizu asfalta in sta oblikovana, da vam omogočata popoln nadzor nad izredno močjo pod vami. Zagotovo boste navdušeni nad dodatno bočno oporo, medtem ko boste vozili skozi ovinke z legendarnimi voznimi lastnostmi in čarobno agilnostjo MINI.

Head-Up projektor John Cooper Works.

HEAD-UP PROJEKTOR.

Cesta se razprostira pred vami. Pokrajina šviga mimo vas. In že prihaja naslednji razburljiv ovinek. Seveda ne želite pogledati proč. In s Head-Up projektorjem visoke ločljivosti vam zdaj ni več treba. Vse informacije, ki jih potrebujete, so vedno pred vami in jih jasno vidne: hitrost, trenutna prestava, najboljši trenutek za prestavljanje navzgor ali navzdol in tudi prikaz vrtljajev.

6-stopenjski ročni menjalnik John Cooper Works.

6-STOPENJSKI ROČNI MENJALNIK.

Nismo pozabili naših legendarnih korenin. To lahko vidite v podrobnostih, kot je klasična glava prestavne ročice športnega avtomobila z aluminijastim poudarkom, rdečimi oznakami prestav in šivom. Obenem pa ima 6-stopenjski ročni menjalnik resnično hitro odzivnost, ki jo želite od avtomobila tega kalibra.

Kombinirani instrument MINI John Cooper Works.

KOMBINIRANI INSTRUMENT.

Tudi kombinirani instrument ima edinstven videz John Cooper Works. Drzna rdeča in črna barvna shema je popolno ozadje za to, da poskrbite za grmenje motorja in dviganje kazalcev višje in višje. Kockasta zastava krasi merilnik hitrosti od 200 km/h naprej, in vas opominja na to, česa vse je zmožno vozilo John Cooper Works.

Usnjen športni volan John Cooper Works.

USNJEN ŠPORTNI VOLAN JOHN COOPER WORKS.

Športni volan John Cooper Works je prevlečen s perforiranim usnjem s šivom v barvi Chili Red. Izoblikovani opori za palec vam omogočata popoln oprijem, da lahko vozite skozi ovinke kot profesionalec in imate vozilo povsem pod nadzorom.

Vstopne letve John Cooper Works.

VSTOPNE LETVE.

Zavezanost k odličnosti je pri John Cooper Works vidna v vsaki podrobnosti. Tudi vstopne letve imajo prefinjen videz z integriranim logotipom John Cooper Works. Elementi v obliki kockaste zastave pa nakazujejo užitek v vožnji, ki prihaja.

DOŽIVITE MODELE VOZIL JOHN COOPER WORKS.

Izkusite, kako je biti na prvem štartnem položaju. Oblika, navdihnjena z motornim športom, ekskluzivna oprema in neustavljiva potreba po dirkanju na dirkalni stezi so pripravljene na vas. Doživite 360-stopinjski pogled v notranjost vseh naših modelov vozil JCW.

NAŠI MODELI

John Cooper Works - modelna paleta.

SPOZNAJTE MODELE VOZIL JCW.

Ko ste za volanom vozila John Cooper Works, vam zagotavljamo navdušenje, ki je primerljivo s tistim na dirkališču. Naši premijski modeli visoke zmogljivosti so poimenovani po legendarnem Johnu Cooperju – in so najmočnejši in najekskluzivnejši modeli MINI, kar jih je bilo kdaj izdelanih.

MINI John Cooper Works.

MINI JOHN COOPER WORKS.

Klasično vozilo z navdušujočo dirkaško zapuščino. Kot neposredni potomec zmagovitih avtomobilov Johna Cooperja, bo naše vozilo MINI JCW nagovorilo dirkača v vas. Brez težav združuje moč, agilnost in globino tehnologije. Zaradi njegove kratke medosne razdalje je občutek nizkega težišča poudarjen do skrajnosti, kar pomeni, da se boste začeli veseliti vsakega ovinka na cesti.

MINI John Cooper Works Cabrio.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO.

Občutite veter v laseh in naval adrenalina v svojih žilah. Vozilo MINI John Cooper Works Cabrio se ponaša z zapeljivo, športno obliko in mogočno zmogljivostjo.

MINI John Cooper Works Clubman

MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN.

V vozilu MINI John Cooper Works Clubman smo združili vsestransko zmogljivost in prefinjeno obliko. Z 231 KM pod pokrovom motorja in štirikolesnim pogonom za dodaten oprijem pri vožnji skozi vse vznemirljive ovinke, vam ne bo treba sklepati nobenih kompromisov glede visoko-oktanskega užitka v vožnji z vozilom JCW. S svojo prostornostjo in vrati Split Doors zadaj pa je prav tako dovolj prilagodljiv za vsako priložnost.

MINI John Cooper Works Countryman.

NOVI MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

To je vozilo John Cooper Works, ki je ustvarjeno za pustolovca. S svojo navdušujočo močjo, velikostjo in standardnim štirikolesnim pogonom vas bo popeljalo, kamor koli vas bo ponesla cesta - in še dlje.

IZBERITE SVOJEGA PRVAKA.

Različne vrline, vendar prav vsi z osupljivo močjo pod pokrovom motorja in enako ponosno zapuščino. Poiščite model vozila John Cooper Works, ki je narejen prav za vas..

3 VRATA

 • Original
 • Neposredni potomec dirkalnih avtomobilov Johna Cooperja
 • Z legendarnimi voznimi lastnostmi in čarobno agilnostjo MINI.

Od * 32.750 €

3 VRATA

170 kW moč - izjava o omejitvi odgovornosti
6.3 l/100 km disclaimer
6,3 s 0–100 km/h disclaimer
147 g/km disclaimer
147 g/km disclaimer

CABRIO

 • Popoln za svobodnega duha na dirkalni stezi
 • Čisto navdušenje vožnje z odprto streho
 • Drzna in sveža oblika

Od * 37.200 €

CABRIO

170 kW moč - izjava o omejitvi odgovornosti
6.5 l/100 km disclaimer
6,6 s 0–100 km/h disclaimer
152 g/km disclaimer
152 g/km disclaimer

CLUBMAN

 • Prefinjena oblika
 • Vrata Split Doors zadaj
 • Štirikolesni pogon ALL4
 • Prostoren in praktičen

Od * 37.750 €

CLUBMAN

170 kW moč - izjava o omejitvi odgovornosti
7.4 l/100 km disclaimer
6,3 s 0–100 km/h disclaimer
168 g/km disclaimer
168 g/km disclaimer

COUNTRYMAN

 • Ustvarjen za pustolovca
 • Terenske zmožnosti ALL4
 • Vsestranska prostornost

Od * 40.900 €

COUNTRYMAN

170 kW moč - izjava o omejitvi odgovornosti
7.4 l/100 km disclaimer
6,5 s 0–100 km/h disclaimer
169 g/km disclaimer
169 g/km disclaimer

KOLEKCIJA LIFESTYLE IZ PROGRAMA JOHN COOPER WORKS

Torbe John Cooper Works.

TORBE JCW.

Kolekcija Lifestyle iz programa John Cooper Works, ki je navdihnjena z dinamičnim življenjskim slogom, nudi pestro izbiro torb, ki bodo popolne spremljevalke pri vaši naslednji pustolovščini – na dirkališču ali ob njem.

Tekstilni izdelki John Cooper Works.

TEKSTILNI IZDELKI JCW.

Kolekcija Lifestyle iz programa John Cooper Works vam nudi izbrano ponudbo majic s kratkimi rokavi in kap – da vam omogoči odlično opravo za vaš urbani življenjski slog.

Dodatki John Cooper Works.

DODATKI JCW.

Kolekcija Lifestyle iz programa John Cooper Works vam omogoča, da v svoj dom, pisarno in prosti čas vnesete pravi dirkaški duh. Ti elegantni izdelki vnašajo premijski slog John Cooper Works v vaše vsakodnevno življenje.