John Cooper Works.

NAJVEČJI ADRENALIN MINI.

John Cooper Works - modelna paleta.

NAJ BO VSAKO POTOVANJE VZNEMIRLJIVO.

Ko ste za volanom vozila John Cooper Works, vam zagotavljamo navdušenje, ki je primerljivo s tistim na dirkališču. Naši modeli vozil premium zmogljivosti so poimenovani po legendarnem Johnu Cooperju – človeku, ki je spremenil običajno klasično vozilo MINI v vozilo Mini Cooper, ki je bilo pripravljeno za dirkališče, ter ga spustil v nič hudega sluteč dirkaški svet. Danes so to najbolj močni in izjemni modeli vozil MINI, ki so bili kdaj koli proizvedeni. In z osupljivo zmogljivostjo, nadgrajenimi deli in najbolj športnim videzom so posebej oblikovani, da vam pospešijo srčni utrip in adrenalin.

MINI John Cooper Works.

MINI JOHN COOPER WORKS.

Klasično vozilo z navdušujočo dirkaško zapuščino. Kot neposredni potomec zmagovalnih avtomobilov Johna Cooperja, bo naše vozilo MINI John Cooper Works nagovoril dirkača v vas. Brez težav združuje moč, agilnost in globino tehnologije. In zaradi njegove kratke medosne razdalje je občutek gokarta poudarjen do skrajnosti, zaradi česar se boste začeli veseliti vsakega ovinka na cesti.

MINI John Cooper Works Cabrio.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO.

Občutite veter v laseh in naval adrenalina v svojih žilah. Vozilo MINI John Cooper Works Cabrio se ponaša z zapeljivo, športno obliko in mogočno zmogljivostjo. Je najboljši pogonski sklop, ustvarjen za svobodnega duha. In je popoln za vožnjo po obalnih cestah ali pa po avtocesti brez določenega cilja v mislih. Temu se reče resnična svoboda.

MINI John Cooper Works Clubman.

MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN.

V vozilu MINI John Cooper Works Clubman smo združili vsestransko zmogljivost in prefinjeno obliko. Z 231 KM pod pokrovom motorja in štirikolesnim pogonom ALL4 za dodaten oprijem pri vožnji skozi vse te vznemirljive ovinke, vam ne bo treba sklepati nobenih kompromisov glede visoko-oktanskega užitka v vožnji z vozilom MINI John Cooper Works. S svojo prostornostjo in vrati Split Doors zadaj pa je prav tako dovolj prilagodljiv za vsako priložnost.

MINI John Cooper Works Countryman.

NOVI MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

To je vozilo MINI John Cooper Works, ki je ustvarjeno za pustolovca. S svojo navdušujočo močjo, velikostjo in štirikolesnim pogonom ALL4 v okviru osnovne opreme vas bo popeljal, kamor koli vas bo ponesla cesta - in še dlje. Od odkrivanja novih delov vašega mesta do raziskovanja podeželja tako na kot zunaj asfaltiranih cest, vsako potovanje z našim vozilom MINI John Cooper Works Countryman je pustolovščina, ki čaka, da se zgodi.

MINI Cooper na reliju Monte Carlo 1965.

DIRKANJE JE V NAŠEM DNK.

John Cooper Works ima preteklost, polno duha Mini in kultnega dirkaškega uspeha. Pionirski proizvajalec Formule 1, John Cooper, je v klasičnem vozilu Mini z njegovim revolucionarnim prečno vgrajenim motorjem videl velik dirkaški potencial. Le dve leti po tem, ko se je pridružil podjetju, je izdelal različico dirkaškega razreda z večjim, 55 KM (41 kW) motorjem. Kmalu je vozilo Mini kot vihar vstopilo na dirkaško sceno in zmagalo na številnih mednarodnih dogodkih.

Idejni oče Charles Cooper.

IDEJNI OČE.

Zgodba o John Cooper Works se je pričela leta 1946. Charles Cooper je s svojim sinom Johnom ustanovil podjetje Cooper Car Company, v Charlesovi majhni delavnici v Surbitonu, v Angliji, pa sta izdelala svoje prve prve dirkalne avtomobile. Ta skromen začetek bo v celoti spremenil dirkaški svet, kot ga poznamo, in pomagal ustvariti navdušujočo dirkaško legendo v Veliki Britaniji, ki obstaja še danes. Da niti ne omenimo velikega, evolucijskega učinka, ki ga bo kmalu imel na Mini.

Dirkalni avtomobili podjetja Cooper Car Company.

VOZNIK NA PRVEM MESTU.

Prvi avtomobili, ki jih je izdelalo podjetje Cooper Car Company, so bili enosedežni dirkalni avtomobili Formula 3, ki so bili izjemno uspešni v razredu 500 cm3. To je bila posledica njihove revolucionarne inovacije: motorja, nameščenega zadaj. Ta genialna poteza je kmalu poskrbela, da so bili Cooperjevi dirkalni avtomobili kmalu prva izbira ambicioznih mladih voznikov. Po tem, ko sta prevladala na sceni Formule 3 in Formule 2, je bila za Cooperjeva povsem jasen naslednji izziv Formula 1. V spopadu z velikani, kakršna sta bila podjetje Ferrari in Porsche, je zmaga Stirlinga Mossa leta 1958 na argentinski dirki za Grand Prix postavila to majhno podjetje zanesljivo na sceno. Leta 1959, istega leta, ko je bilo predstavljeno prvo klasično vozilo Mini, je Cooper zmagal tako na prestižnem svetovnem prvenstvu Formule 1, kot tudi na konstruktorskem prvenstvu.

Austin Seven Cooper s Cooperjevim 1-litrskim dirkalnim avtomobilom.

USTVARJANJE LEGENDE.

John Cooper se je za tem, ko je že doživel znaten uspeh z lastno izdelavo avtomobilov, navdušil nad novim klasičnim vozilom Mini. Navdušen nad njegovim potencialom, je predvidel njegovo spremembo v šampiona dirkalnih stez. Ta skromen majhen družinski avtomobil je z bolj močnim motorjem, dvojnima uplinjačema, novimi zavorami, natančnejšim krmiljenjem in agilnim podvozjem v slogu gokarta kmalu spremenil v dirkalni avtomobil, ki je prekašal velikane. Leta 1961 je bilo rojeno prvo vozilo Mini Cooper.

Paddy Hopkirk in Henry Liddon s svojim vozilom Morris Mini Cooper S pred palačo v Monte Carlu.

KLJUBUJE VSEM PRAVILOM.

Zdaj vozila Mini ni bilo mogoče več ustaviti. Instinkt Johna Cooperja je imel tudi tokrat prav. Bil je mojster svoje igre. Ustvarjeno je bilo vozilo za stoletja. Do leta 1964 je bila znamka MINI Cooper svetovno znana. Klasični Mini Cooper in Mini Cooper S sta postala svetovna tekmovalca, ki sta premagovala večje, bolj močne limuzine tistega časa. Zmagala sta na skoraj vseh možnih mednarodnih prvenstvih – vključno z zgodovinskima zmagama na reliju Monte Carlo leta 1964 in 1965. Leta 1966 je vozilo Mini ponovno osvojilo 1., 2. in 3. mesto na reliju Monte Carlo, vendar pa je bilo diskvalificirano zaradi kontroverzne odločitve domačih sodnikov glede neobičajnih žarometov. Toda v resničnem slogu Mini je bilo vozilo Mini leta 1967 spet na isti dirkalni stezi in se je znova podalo za zmago.

Mini Cooper Sports in dirkaška različica Mini Cooper.

VOZITI NOVO ZMOGLJIVOST.

Med 1980 leti je podjetje Cooper Car Company, ki ga je zdaj vodil Johnov sin Mike, pričelo zagotavljati opremo za izboljšanje moči. Ta je obsegala dele in opremo, ki je znatno povečala zmogljivost klasičnega vozila Mini.

MINI Cooper S z opremo John Cooper Works Tuning Kit.

POVSEM NOVA DOBA.

Leta 2001 se je Mini pridružil podjetju BMW Group in je bil preoblikovan v MINI. Ta sprememba je prinesla veliko oživitev zanimanja za izboljšanje modelov vozil MINI in je nadaljevala dediščino John Cooper Works. Oprema John Cooper Works MINI Cooper in MINI Cooper S Tuning Kits je na voljo pri trgovcih z vozili MINI po vsem svetu od leta 2003 in je poskrbela za povečanje izhodne moči vozila MINI Cooper na 126 KM (93 kW) in vozila MINI Cooper S na izjemnih 200 KM (147 kW).

MINI Cooper S z opremo John Cooper Works GP Kit.

VEDNO HITREJE.

Vozilo MINI Cooper S z opremo John Cooper Works GP Kit je bilo predstavljeno leta 2006. Ta nova omejena izdaja vozila MINI je zagotavljala osupljivo zmogljivost in edinstven dirkaški občutek. To je bilo najhitrejše vozilo MINI do tega datuma in je bilo zmožno doseči 100 km/h v nekaj manj kot 6,5 sekunde. Proizvedenih je bilo samo 2.000 vozil. In vsa v edinstveni barvni lestvici: kovinski barvi Thunder Blue z ogledali v barvi Chili Red in streha v barvi Pure Silver, na kateri je bila zapisana proizvodna številka med 1 in 2.000.

John Cooper Works.

PONOVNO ROJSTVO LEGENDE.

Leta 2007 je podjetje BMW prevzelo blagovno znamko, tehnologijo in razvoj John Cooper Works. In leto zatem sta vstopila na trg prvi novi vozili MINI John Cooper Works: popolnoma posodobljena različica modela s 3 vrati in trdo streho ter vozilo John Cooper Works Clubman. Ta pogonska sklopa sta bila opremljena z 1,6-litrskim štirivaljnim motorjem s turbopolnilnikom twin scroll in izhodno močjo 211 KM (155 kW). Priznanje pionirskemu duhu Johna Cooperja in zavezanosti vozni zmogljivosti. Pet let pozneje, leta 2013, je vstopila na trg omejena izdaja vozila MINI John Cooper Works GP, ki se je ponašala s štirivaljnim turbinsko polnjenim motorjem z izhodno močjo 218 KM. Znova je bilo proizvedenih zgolj 2.000 teh nadvse iskanih modelov vozil.

Reli Dakar -  [MINI John Cooper Works Rally].

INSTINKT PRVAKA.

Tako kot njihovi slavni predhodniki, se vsi novi modeli vozil MINI John Cooper Works ponašajo z enakim visoko zmogljivim DNK. Pred kratkim je vstopilo na trg več navdušujočih novih modelov vozil John Cooper Works, vključno z vozilom MINI John Cooper Works Rally – enim izmed najmočnejših modelov vozil v zgodovini. Dirkaške ekipe MINI so se ponovno zavihtele na dirkalne steze in s štirimi zaporednimi zmagami na reliju Dakar je jasno naslednje: legendarna doba vozila MINI in Johna Cooperja nikakor ni končana.

NAJBOLJŠA ZMOGLJIVOST.

John Cooper Works - zmogljivost.

Z IZJEMNO MOČJO PRIHAJA TUDI IZJEMNA ODZIVNOST.

Pripravljeni ste za odprto cesto. In z navdušujočim navorom, ki ga proizvaja 2,0-litrski 4-valjni motor TwinPower Turbo, lahko dosežete 100 km/h v malo več kot šestih sekundah. Nizko težišče, visoko območje vrtilne frekvence in natančno uglašeno podvozje vam zagotavljajo največji občutek gokarta pri vožnji skozi vsak ovinek, medtem ko vam visoko zmogljive zavore vsak trenutek zagotavljajo nadzor nad vozilom. Ko boste vstopili vanj, ne boste več želeli izstopiti.

John Cooper Works - sprednji odbijač.

AERODINAMIČNI SPREDNJI ODBIJAČ.

Dihanje je ključnega pomena za zmogljivost. Zato smo vozilo John Cooper Works opremili s sprednjim odbijačem z velikimi odprtinami za zrak in dodatnim hladilnikom, ki zagotavljajo popolno temperaturo vašega motorja in zavor za izvrstno zmogljivost in vzdržljivost. In s svojo čudovito dirkaško obliko ter značko John Cooper Works, zavore in motor niso edino, kar je bolj kul kot običajno.

Zavore in kolesa John Cooper Works

ZAVORE IN KOLESA.

Pri vozilu John Cooper Works gre za zagotavljanje izjemnega užitka v vožnji na najvišji ravni preciznosti. Vendar pa najvišja zmogljivost zahteva močan nadzor in stabilnost, zlasti pri vožnji skozi ovinke pri visokih hitrostih. Zato smo posebej oblikovali 18'' in 19'' lita alu. platišča za namestitev masivnih zavor. V drzni barvi Chili Red z značko John Cooper Works vam 4-batne zavore z nepremičnim zavornim sedlom zagotavljajo vso zavorno moč, ki jo boste potrebovali za vožnjo skozi ostre ovinke in močno pospeševanje.

Zadnji spojler John Cooper Works.

ZADNJI SPOJLER.

Športen zadnji spojler John Cooper Works vam podarja dodatno aerodinamično obliko, zmanjšuje zračni upor in izvaja pritisk navzdol, ki zagotavlja, da se vozilo drži ceste kot prilepljeno. Kot vidite, ga nismo oblikovali zgolj za to, da je videti lepo. Čeprav to zagotovo je.

Športno podvozje John Cooper Works.

ŠPORTNO PODVOZJE.

Naše športno podvozje John Cooper Works, ki je bilo razvito in testirano na različnih dirkališčih, kot je Severna pentlja Nürburgringa, zagotavlja odlično lego na cesti, izjemno dinamično vozno doživetje in navdušujočo stabilnost. Na kratko, legendarni občutek gokarta MINI, ne glede na to, ali vozite na dirkalni stezi ali se peljete v službo.

Poševni končni izpušni cevi iz kroma John Cooper Works.

POŠEVNI KONČNI IZPUŠNI CEVI IZ KROMA.

Od trenutka, ko zaženete motor, vas izjemno rjovenje vozila John Cooper Works spomni na moč, ki jo imate na razpolago. Ni ga boljšega zvoka od globokega, močnega bobnenja med vožnjo, kadar koli pritisnete pedalo za plin. In ko preklopite na način vožnje Sport, se to še izboljša.

Pokrovi za pedala iz nerjavnega jekla John Cooper Works.

POKROVI ZA PEDALA IZ NERJAVNEGA JEKLA.

Našo športno DNK vozila John Cooper Works lahko najdete v vsaki podrobnosti, kot so pokrovi za pedala iz nerjavnega jekla. Posebej trpežni, elegantni in udobni za pritiskanje.

John Cooper Works - načini vožnje MINI.

NAČINI VOŽNJE MINI

Občasno imate možnost, da se sprostite. Prazna avtocesta, dolg predor ali ovinkast odsek podeželske ceste. To je pravi čas, da preklopite na način vožnje Sport. Izboljšal bo krmiljenje in pospeševanje za bolj športno in agilno obnašanje vozila med vožnjo. Že zvok sam po sebi je dovolj, da vas spomni na to, zakaj uživate v vožnji.

DOŽIVITE ZVOK MOČI.

Nadenite si slušalke, nastavite glasnost na najvišjo jakost in prisluhnite rjovenju legendarnega vozila John Cooper Works.**

ZNAČILNA OBLIKA.

John Cooper Works - oblika.

VIDEZ DIRKALNIKA. DUH PRVAKA.

Modeli vozil John Cooper Works so izdelani, da navdušujejo – tudi preden stopite vanje. Zaradi drznega videza, ki ga navdihuje motošport, materialov najboljše kakovosti in vrste vizualnih izboljšav je vozilo John Cooper Works liga zase. Obenem je na voljo v naši ekskluzivni barvi Rebel Green, ki predstavlja klasično barvo britanskih dirkalnih avtomobilov in je neprestani opomnik svoje legendarne preteklosti.

Bočne prezračevalne odprtine John Cooper Works.

BOČNE PREZRAČEVALNE ODPRTINE.

Kamor koli pogledate, smo dodali nekaj ekskluzivnosti. Integrirana bela smernika se nahajata v bočni prezračevalni odprtini in poudarjata značko John Cooper Works na barvi Piano Black z robom v barvi Chili Red.

Usnjen športni volan John Cooper Works

ŠPORTNI SEDEŽI JOHN COOPER WORKS.

Športni sedeži John Cooper Works so nameščeni na najboljšem položaju blizu asfalta in so oblikovani, da vam omogočajo popoln nadzor nad izredno močjo pod vami. Zagotovo boste navdušeni nad dodatno bočno oporo, medtem ko boste vozili skozi ovinke v pravem slogu gokarta MINI. Z integriranimi nasloni za glavo, značko John Cooper Works in oblazinjenjem iz usnja in blaga Dinamica v okviru dodatne opreme imajo športni sedeži John Cooper Works ekskluziven videz, ki se poda k vozilu tega razreda.

Head Up projektor John Cooper Works.

HEAD UP PROJEKTOR.

Cesta se razprostira pred vami. Pokrajina šviga mimo vas. In prihaja naslednji razburljiv ovinek. Seveda ne želite pogledati proč. In s Head Up projektorjem z visokim kontrastom vam zdaj ni več treba. Vse informacije, ki jih potrebujete, so vedno pred vami in jasno vidne: hitrost, vaša trenutna prestava, najboljši trenutek za prestavljanje navzgor ali navzdol in tudi prikaz vrtljajev.

6-stopenjski ročni menjalnik John Cooper Works.

6-STOPENJSKI ROČNI MENJALNIK.

Nismo pozabili na svoje legendarne korenine. To lahko vidite v podrobnostih, ko je klasična glava prestavne ročice športnega avtomobila z aluminijastim poudarkom, rdečimi oznakami prestav in šivom. Obenem pa ima 6-stopenjski ročni menjalnik resnično hitre odzive, ki jih želite od avtomobila tega kalibra.

The John Cooper Works Leather Steering Wheel.

USNJEN ŠPORTNI VOLAN JOHN COOPER WORKS.

Naš športni volan John Cooper Works, ki je privlačen na pogled in še bolj prijeten na otip, je izdelan iz perforiranega usnja s šivom v barvi Chili Red. Opremili smo ga z integriranimi multifunkcijskimi upravljalnimi elementi, vključno z dinamičnim asistentom za uravnavanje hitrosti. Izoblikovani opori za palec pa vam omogočata popoln oprijem, da lahko vozite skozi ovinke kot profesionalec in imate vozilo povsem pod nadzorom.

Vstopne letve John Cooper Works.

VSTOPNE LETVE.

Zavezanost John Cooper Works odličnosti je vidna v vsaki podrobnosti. Tudi vstopne letve imajo prefinjen videz z integriranim logotipom John Cooper Works in obliko kockaste zastave, da vas pozdravijo ob vstopu v vozilo ter nakazujejo užitek v vožnji, ki sledi.

Kombinirani instrument John Cooper Works.

KOMBINIRANI INSTRUMENT.

Tudi kombinirani instrument ima edinstven videz John Cooper Works. Drzna rdeča in črna barvna shema je popolno ozadje za to, da poskrbite za rjovenje motorja in dviganje prikaznih igel višje in višje. Kockasta zastava krasi merilnik hitrosti od 200 km/h naprej, in vas opominja na to, česa vse je vozilo John Cooper Works zmožno. In seveda, prav vse je nameščeno neposredno v vašem vidnem polju, da ne motijo vašega voznega doživetja, temveč ga še izboljšujejo.

STOPITE V VOZILO JOHN COOPER WORKS.

Doživite, kako je biti v štartnem položaju. Čakajo vas oblika, ki je navdahnjena z motošportom, ekskluzivna oprema in neustavljiva potreba po dirkanju po dirkalni stezi. Doživite celotni 360° pogled v notranjost vseh naših modelov vozil John Cooper Works.

IZBERITE SVOJEGA ŠAMPIONA.

Različne moči, vendar prav vse z osupljivo močjo pod pokrovom motorja in enako ponosno dediščino. Poiščite model vozila John Cooper Works, ki je popoln za vas.