Izgleda, da MINI, ki ste ga oblikovali, ni bil shranjen. Če se želite vrniti in ga še malo popraviti, ga shranite in mu dodelite ljubkovalno ime, tako da boste lahko nadaljevali tam, kjer ste končali

 

Vaš edinstven MINI Pripravljen za igro.

Vaš MINI – zunanjost Vaš MINI – notranjost

Zahtevajte ponudbo

Rezervirajte testno vožnjo

mini 3 vrata
mini 3 vrata
mini 5 vrat
mini 5 vrat
mini cabrio
mini cabrio
mini Clubman
mini Clubman
mini Countryman
mini Countryman
jcw _ logo
electric _ logo
JOHN COOPER WORKS – Rojen na dirkališču JOHN COOPER WORKS – Rojen na dirkališču

JOHN COOPER WORKS.

NAJVEČJI ADRENALIN MINI.

POSPEŠIJO UTRIP VAŠEGA SRCA.

Naši modeli vozil MINI John Cooper Works z visoko zmogljivostjo so pripravljeni, da naredijo močan vtis s svojo atletsko postavo in značilnim, globokim rohnenjem. Ti neukrotljivi avtomobili visoke zmogljivosti so reinkarnacija zmagovite dirkaške legende konstruktorja Johna Cooperja in utelešajo samo bistvo motornega športa. John Cooper in njegova ekipa so zaupali svojim instinktom. V zgodnjih 60-ih mu je, kljub vsem težavam, vendar z neustavljivo strastjo in pionirskim duhom, uspelo skonstruirati legendarni dirkaški avtomobil iz drobcenega družinskega avta – in spremenil je mišljenja mnogih.

ZAPUŠČINA ŽIVI NAPREJ

VERA PEŠČICE.

Nihče ni napovedal, da bosta John Cooper in ikonski klasični Mini požela tako velik dirkaški uspeh. Izrazit nefavorit bojevitega značaja je obnorel svet motornega športa in premagoval svoje tekmece z agilnimi voznimi lastnostmi, revolucionarnim motorjem in razporeditvijo koles. Znova in znova.

PISANJE ZGODOVINE MOTORNEGA ŠPORTA.

Zgodba o znamki John Cooper Works se je pričela leta 1946. Charles Cooper je s svojim sinom Johnom ustanovil podjetje Cooper Car Company, v Charlesovi majhni delavnici v Surbitonu, v Angliji, pa sta izdelala svoje prve prve dirkalne avtomobile. Ta skromen začetek bo v celoti spremenil dirkaški svet in pomagal ustvariti zmagovito dirkaško zapuščino, ki obstaja še danes. Da ne omenjamo močnega vpliva, ki ga bo kmalu imel na klasično vozilo Mini. Oglejte si odličen dokumentarni film z naslovom "John Cooper: Genius & Works", ki ga je pripravila televizijska hiša Sky.

John Cooper Works – genialna poteza John Cooper Works – genialna poteza

VOZNIK NA PRVEM MESTU.

Podjetje Cooper Car Company je sprva izdelovalo enosedežne dirkalnike za prvenstvo Formule 3. Zaradi svoje revolucionarne vgradnje motorja zadaj, so bili ti zelo uspešni v 500-kubičnem razredu. Ta genialna poteza je kmalu poskrbela, da je podjetje Cooper Car Company postalo prva izbira ambicioznih mladih voznikov. John Cooper je osvojil oboje, to je svetovno prvenstvo Formule 1 in konstruktorski naslov.

JCW – prvo vozilo Mini Cooper JCW – prvo vozilo Mini Cooper

USTVARJANJE LEGENDE.

John Cooper se je za tem, ko je že doživel znaten uspeh z lastno izdelavo avtomobilov, navdušil nad novim klasičnim vozilom Mini. Navdušen nad njegovim potencialom, je predvidel njegovo spremembo v prvaka dirkalnih stez. Ta skromen mali družinski avto je z močnejšim motorjem, novimi zavorami in natančnejšim krmiljenjem kmalu spremenil v dirkalni avtomobil, ki je prekašal velikane. Leta 1961 je bilo rojeno prvo vozilo Mini Cooper.

John Cooper – mojster svoje igre John Cooper – mojster svoje igre

KLJUBUJE VSEM PRAVILOM.

Vozila Mini zdaj ni bilo več mogoče ustaviti. Instinkt Johna Cooperja je imel tudi tokrat prav. Bil je mojster svoje igre. Ustvarjeno je bilo vozilo za stoletja. Do leta 1964 je bil Mini Cooper svetovno znana znamka. Zmagal je v skoraj vseh možnih prvenstvih – vključno z zgodovinskimi zmagami na reliju Monte Carlo v letih1964, 1965 in 1967. Mini in John Cooper sta klasično vozilo Mini spremenila v zmagovalca, ki je močno prekašal svoje tekmece.

BMW + MINI BMW + MINI

POVSEM NOVA DOBA.

Leta 2001 se je Mini pridružil podjetju BMW Group in znamka je bila preoblikovana v MINI. Ta sprememba je prinesla veliko oživitev zanimanja za izboljšanje modelov vozil MINI in je nadaljevala zapuščino John Cooper Works. Oprema Tuning Kits za vozili MINI Cooper JCW in MINI Cooper S, ki je na voljo pri trgovcih z vozili MINI po vsem svetu od leta 2003, je poskrbela za povečanje izhodne moči vozil MINI Cooper na 126 KM (93 kW) in MINI Cooper S na izjemnih 200 KM (147 kW).

Najhitrejše cestno vozilo MINI doslej Najhitrejše cestno vozilo MINI doslej

VEDNO HITREJE.

Vozilo MINI Cooper S z opremo John Cooper Works GP Kit je bilo predstavljeno leta 2006. Ta nova omejena izdaja vozila MINI je zagotavljala osupljivo zmogljivost in edinstven dirkaški občutek. To je bilo najhitrejše vozilo MINI doslej in je bilo zmožno doseči znamko 100 km/h v manj kot 6,5 sekunde. Proizvedenih je bilo samo 2.000 vozil. In vsa v edinstveni barvni lestvici: kovinski barvi Thunder Blue z ogledali v barvi Chili Red in streha v barvi Pure Silver, na kateri je bila zapisana proizvodna številka med 1 in 2.000.

Prvi model vozila MINI John Cooper Works Prvi model vozila MINI John Cooper Works

PONOVNO ROJSTVO LEGENDE.

Leta 2007 je podjetje BMW prevzelo blagovno znamko, tehnologijo in razvoj John Cooper Works. Leto zatem pa sta na trg vstopili prvi novi vozili MINI John Cooper Works: popolnoma posodobljena različica modela John Cooper Works in John Cooper Works Clubman. Pogonska sklopa sta bila opremljena z 1,6-litrskim štirivaljnim motorjem s turbopolnilnikom Twin Scroll in izhodno močjo 211 KM (155 kW). To je pomenilo priznanje pionirskemu duhu Johna Cooperja in predanosti vozni zmogljivosti. Pet let pozneje, leta 2013, je prišla na trg omejena izdaja vozila MINI John Cooper Works GP, ki se je ponašala s štirivaljnim turbinsko polnjenim motorjem z izhodno močjo 218 KM. In znova je bilo proizvedenih le 2.000 teh nadvse iskanih modelov vozil.

MINI John Cooper Works MINI John Cooper Works

INSTINKT PRVAKA.

Zapuščina motornega športa MINI živi naprej v modelih vozil MINI John Cooper Works, ki so na ceste zapeljali pred kratkim. Vsi si delijo isto DNK visoke zmogljivosti in dirkaško stopnjo prilagoditev, kar jim zagotavlja močno kombinacijo natančnih voznih lastnosti in pospeška. Poleg tega pa je naša dirkaška ekipa MINI John Cooper Works Racing Team osvojila tudi prvenstvo. Nedavno je proslavila uspeh na sloviti dirki v Daytoni – kjer je premagala nekatere dirkalnike iz svetovnega vrha. Po štirikratni zaporedni osvojitvi relija Dakar z dirkalnikom MINI ALL4 Racing, je imela ekipa X-raid MINI John Cooper Works Rally Team nadvse uspešen začetek na Dakarju. John Cooper bi bil gotovo zelo ponosen.

Konceptno vozilo MINI John Cooper Works GP
KONCEPTNO VOZILO MINI JOHN COOPER WORKS GP KONCEPTNO VOZILO MINI JOHN COOPER WORKS GP

ZA IZBRANCE.

Poglejte, kaj se zgodi, ko združimo našo domišljijo, pionirski duh in gene motornega športa, da ustvarimo visokozmogljivo športno vozilo prihodnosti.

Največja moč
John Cooper Works | Skrajna oblika vznemirjenja MINI John Cooper Works | Skrajna oblika vznemirjenja MINI

Z IZJEMNO MOČJO PRIHAJA TUDI IZJEMNA ODZIVNOST.

Pripravljeni ste za širno cesto. In z navdušujočim navorom, ki ga proizvaja 2,0-litrski 4-valjni motor TwinPower Turbo, lahko dosežete znamko 100 km/h v malo več kot šestih sekundah.

Preskus v vetrovniku

DOŽIVITE ZVOK MOČI.

Nadenite si slušalke, nastavite glasnost na najvišjo jakost in prisluhnite rjovenju legendarnega vozila John Cooper Works.** ***

Značilna oblika
JCW - pogled od spredaj JCW - pogled od spredaj

VIDEZ DIRKALNIKA. DUH PRVAKA.

Modeli vozil John Cooper Works so izdelani, da navdušujejo – še preden vstopite vanje. Zaradi drznega videza, ki ga navdihuje motorni šport, materialov najboljše kakovosti in vrste vizualnih izboljšav so modeli vozil John Cooper Works liga zase. Obenem pa so na voljo v našem ekskluzivnem laku Rebel Green, ki predstavlja sodobno interpretacijo klasične barve britanskih dirkalnih avtomobilov.

Modeli vozi JCW
SPOZNAJTE MODELE VOZIL JCW SPOZNAJTE MODELE VOZIL JCW

SPOZNAJTE MODELE VOZIL JCW.

Ko boste sedeli za volanom vozila John Cooper Works, vam zagotavljamo navdušenje, ki je primerljivo s tistim na dirkališču. Naši premijski modeli visoke zmogljivosti so poimenovani po legendarnem Johnu Cooperju – in so najmočnejši in najekskluzivnejši modeli MINI, kar jih je bilo kdaj izdelanih.

MINI JOHN COOPER WORKS. MINI JOHN COOPER WORKS.

MINI JOHN COOPER WORKS.

Klasično vozilo z navdušujočo dirkaško zapuščino. Kot neposredni potomec zmagovitih avtomobilov Johna Cooperja, bo naše vozilo MINI JCW nagovorilo dirkača v vas. Brez kakršnega koli napora združuje moč, agilnost in najsodobnejše tehnologije. Zaradi njegove kratke medosne razdalje je občutek nizkega težišča poudarjen do skrajnosti, kar pomeni, da se boste začeli veseliti vsakega ovinka na cesti.
MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO. MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO.

Občutite veter v laseh in naval adrenalina v svojih žilah. Vozilo MINI John Cooper Works Cabrio se ponaša z zapeljivo, športno obliko in mogočno zmogljivostjo.
Cockpit View

STEP INSIDE.

Cockpit View Cockpit View
 
John Cooper Works logo
MINI John Cooper Works 3-door Hatch – side view

3-Door hatch

Od 33.878 € *

Osnovne značilnosti

Barva

Izbrana možnost ni na voljo, zato je nadomeščena je z:  Rebel Green

Kolesa

Izbrana možnost ni na voljo, zato je nadomeščena je z: 18" lita alu. platišča John Cooper Works Cup Spoke, dvobarvna

BARVA STREHA

Na voljo so tri različne barve strehe

POKROVI OGLEDAL

Na voljo so 3 različne barve pokrovov ogledal

ČRTE NA POKROVU MOTORJA

Na voljo v črni in beli barvi  

DODATNE LASTNOSTI

Zračnik v pokrovu motorja, mrežasta rešetka, ikonski logotip "JWC", spuščene odprtine za zrak

Razpoložljivi motorji in možnosti opreme

Moč
231 PS (170 kW)
Vrsta goriva
Bencin
Poraba
7,3 - 7 l/100 km disclaimer
Emisije
167 - 158 g/km disclaimer
Menjalnik
Ročni , Športni samodejni
Pogon
2-kolesni
 
John Cooper Works logo
MINI John Cooper Works Convertible – side view

convertible

Od 37.928 € *

Osnovne značilnosti

Barva

Izbrana možnost ni na voljo, zato je nadomeščena je z:  Rebel Green

Kolesa

Izbrana možnost ni na voljo, zato je nadomeščena je z: 18" lita alu. platišča John Cooper Works Cup Spoke, dvobarvna

POKROVI OGLEDAL

Na voljo so 3 različne barve pokrovov ogledal

BARVA STREHA

Na voljo so tri različne barve strehe   

DODATNE LASTNOSTI

Zračnik v pokrovu motorja, mrežasta rešetka, ikonski logotip "JWC", spuščene odprtine za zrak

Razpoložljivi motorji in možnosti opreme

Moč
231 PS (170 kW)
Vrsta goriva
Bencin
Poraba
7,6 - 7,3 l/100 km disclaimer
Emisije
172 - 166 g/km disclaimer
Menjalnik
Ročni , Športni samodejni
Pogon
2-kolesni

PRIHAJA KMALU!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text Ta komponenta trenutno ni na voljo. Vendar vas prosimo, da se razgledate naokoli. In kmalu se vrnite, če ne boste našli tistega, kar trenutno iščete.

3-Door hatch

Izberite vrsto goriva:

Bencin

231 PS

170 kW

  • Športni samodejni
  • Ročni
  • 2-kolesni
Od 33.878 € *
Izberi Bencin

convertible

Izberite vrsto goriva:

Bencin

231 PS

170 kW

  • Ročni
  • Športni samodejni
  • 2-kolesni
Od 37.928 € *
Izberi Bencin

3-Door hatch

Izberite menjalnik:

Športni samodejni

  • 2-kolesni
Od 36.041 € *
Izberi Športni samodejni

Ročni

  • 2-kolesni
Od 33.878 € *
Izberi Ročni

convertible

Izberite menjalnik:

Ročni

  • 2-kolesni
Od 37.928 € *
Izberi Ročni

Športni samodejni

  • 2-kolesni
Od 40.091 € *
Izberi Športni samodejni

3-Door hatch

Izberite pogon:

2-kolesni

Od 36.041 € *
Izberi 2-kolesni

2-kolesni

Od 33.878 € *
Izberi 2-kolesni

convertible

Izberite pogon:

2-kolesni

Od 37.928 € *
Izberi 2-kolesni

2-kolesni

Od 40.091 € *
Izberi 2-kolesni
John Cooper Works logo

Vaša izbira

MINI John Cooper Works 3-door Hatch – side view

John Cooper Works 3 Door Hatch

Od 36.041 € *
231 PS
Bencin
Športni samodejni
2-kolesni
Fuel Consumption & Emissions (WLTP disclaimer)
7,3 - 7,1 l/100 km (kombinirana)
167 - 162 g/km CO2 (kombinirane)
John Cooper Works logo

Vaša izbira

MINI John Cooper Works 3-door Hatch – side view

John Cooper Works 3 Door Hatch

Od 33.878 € *
231 PS
Bencin
Ročni
2-kolesni
Fuel Consumption & Emissions (WLTP disclaimer)
7,2 - 7 l/100 km (kombinirana)
164 - 158 g/km CO2 (kombinirane)
John Cooper Works logo

Vaša izbira

MINI John Cooper Works Convertible – side view

John Cooper Works Convertible

Od 37.928 € *
231 PS
Bencin
Ročni
2-kolesni
Fuel Consumption & Emissions (WLTP disclaimer)
7,5 - 7,3 l/100 km (kombinirana)
170 - 166 g/km CO2 (kombinirane)
John Cooper Works logo

Vaša izbira

MINI John Cooper Works Convertible – side view

John Cooper Works Convertible

Od 40.091 € *
231 PS
Bencin
Športni samodejni
2-kolesni
Fuel Consumption & Emissions (WLTP disclaimer)
7,6 - 7,4 l/100 km (kombinirana)
172 - 168 g/km CO2 (kombinirane)
John Cooper Works 3 Door Hatch disclaimer
EMISIJE CO2, KOMBINIRANE
164 - 158 g/km
PORABA GORIVA, KOMBINIRANA
7.2 - 7 l/100 km
John Cooper Works Convertible disclaimer
EMISIJE CO2, KOMBINIRANE
170 - 166 g/km
PORABA GORIVA, KOMBINIRANA
7.5 - 7.3 l/100 km
Kolekcija Lifestyle iz programa John Cooper Works
Dealer Locator

Poiščite trgovca.

MINI dealer icon MINI dealer icon
mini 3 vrata
mini 3 vrata
mini 5 vrat
mini 5 vrat
mini cabrio
mini cabrio
mini Clubman
mini Clubman
mini Countryman
mini Countryman
jcw _ logo
electric _ logo
John Cooper Works 3 Door Hatch disclaimer
EMISIJE CO2, KOMBINIRANE
164 - 158 g/km
PORABA GORIVA, KOMBINIRANA
7.2 - 7 l/100 km
John Cooper Works Convertible disclaimer
EMISIJE CO2, KOMBINIRANE
170 - 166 g/km
PORABA GORIVA, KOMBINIRANA
7.5 - 7.3 l/100 km