MINI Connected – ikona za povezljivost MINI Connected – ikona za povezljivost

VIDEOPOSNETKI Z NAPOTKI.

 

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA.

REGISTRACIJA IN PRIJAVA.

Če želite uporabljati MINI Connected, lahko ustvarite uporabniški račun / MINI ID s pomočjo aplikacije MINI ali portala MINI Connected. Če ste že ustvarili svoj ID MINI z aplikacijo MINI, ga lahko uporabite tudi za prijavo na portal MINI Connected. Če še nimate nobenih podrobnosti o dostopu do MINI Connected, kliknite povezavo ‘Registracija’ v prijavnem polju na domači strani portala MINI Connected. V spodnji obrazec za registracijo vnesite vse zahtevane podatke in potrdite podrobnosti. Nato boste prejeli potrditveno povezavo, poslano na navedeni e-poštni naslov. Po kliku na to aktivacijsko povezavo boste lahko dostopali do portala.

Vaš VIN je vaša identifikacijska številka vozila, ki je lastna in edinstvena za vaše vozilo. Običajno jo lahko najdete na več mestih. Številko VIN je mogoče najti v dokumentih vašega MINI ali pogodbi o servisu ali pa je odtisnjena na stebru voznikovih vrat ali na dnu vetrobranskega stekla. V nekaterih državah je lahko tudi na stebru sovoznikovih vrat. Prav tako je zapisana v prometnem dovoljenju in na zavarovalni polici. Številka razkriva posebne informacije o vašem MINI, vključno z: močjo (kW), vrsto menjalnika, barvo, datumom proizvodnje ali izdelave in drugimi značilnostmi.

MINI CarData vam omogoča, da ohranite pregled nad osnovnimi telematskimi podatki, ki jih vaše vozilo pošilja BMW Group v okviru storitev MINI Connected in se nato shranjujejo v strežniku. Če vas zanimajo trenutne vrednosti telematskih podatkov, lahko kadar koli zahtevate pogled v arhiv podatkov MINI CarData. Z MINI CarData lahko tretjim osebam kadarkoli omogočite dostop do izbranih telematskih podatkov. Miškin klik zadošča, da omogočite dostop do podatkov tretji osebi, zavrnete takšno zahtevo ali prekličete dostop do podatkov, ki ste ga predhodno že omogočili.

To pomeni, da samo vi odločate o tem, katero podjetje bo prejelo katere telematske podatke.

Številne elektronske komponente v vašem vozilu vsebujejo pomnilnike, ki začasno shranjujejo podatke o stanju vozila in morebitnih napakah.

Podatki so tehnične narave in služijo prepoznavanju napak, njihovi odpravi in nadaljnji optimizaciji funkcij vozila.

Da bi vam lahko nemoteno zagotavljali storitve MINI Connected, se nekateri podatki, shranjeni v vozilu, posredujejo strežniku BMW Group v obliki telematskih podatkov s pomočjo trajno nameščene kartice SIM.

BMW Group zbira, shranjuje in uporablja telematske podatke, ki se prenašajo v strežnike BMW Group v okviru veljavnih zakonskih predpisov.

Telematski podatki se obdelujejo in uporabljajo, kadar je to potrebno za potrditev, oblikovanje vsebine ali spremembo pogodbenega razmerja (podatki o popisu) in za uporabo ali izdajanje računov za različne storitve (podatki o uporabi).

Telematske podatke, potrebne za ustrezno izdajanje računov za storitve (podatki v zvezi z izdajanjem računov), lahko BMW Group hrani in uporablja tudi po koncu obdobja uporabe, vse dokler račun ni poravnan.

Nekateri podatki se lahko hranijo tudi dlje v anonimizirani obliki.

Svoje uporabniško ime in geslo lahko spremenite v meniju "Nastavitve" ("Moji podatki") na portalu MINI Connected.

SPLOŠNE INFORMACIJE O MINI CONNECTED.

MINI Connected je skupina 'povezanih' izdelkov, ki so na voljo v različnih svežnjih ali paketih,. Te uporabljajo mobilne in internetne tehnologije, ki omogočajo povezljivost v vašem vozilu in zunaj njega.

Paket MINI Connected Media vključuje predhodno nameščeno kartico 4G SIM ter naslednje funkcije in digitalne storitve:

 • 6,5-palčni zaslon na dotik
 • MINI Visual Boost Radio
 • MINI Connected
 • Remote Services (vklj. s priklicem zadnjega stanja vozila)
 • ConnectedDrive Services (vklj. z aplikacijami na krovu)
 • TeleServices
 • Sistem za klic v sili
 • 2 dodatna srednjetonca

Paket MINI Connected Navigation vključuje naslednje digitalne storitve:

 • 6,5-palčni zaslon na dotik
 • MINI Visual Boost Radio
 • MINI Connected
 • Navigacijski sistem MINI
 • Predpriprava za Apple CarPlay
 • Remote Services (vklj. s priklicem zadnjega stanja vozila)
 • ConnectedDrive Services (vklj. s funkcijo Send-to-Car, razumevanjem naravnega jezika, hitrim iskanjem na spletu, vremenskimi informacijami in aplikacijami na krovu)
 • TeleServices
 • Sistem za klic v sili
 • 2 dodatna srednjetonca
 • RTTI
 • Navigation Map Update (samodejna posodobitev zemljevida po zraku)

Prosimo, kliknite tukaj za vse podrobnosti.

 

Paket MINI Connected Navigation Plus vključuje naslednje digitalne storitve, ki vam zagotavljajo najboljšo povezljivost v MINI, da boste vi in vaši potniki uživali v vožnji in ostali povezani z zunanjim svetom:

 • 8,8-palčni zaslon na dotik
 • Navigacijski sistem MINI
 • Upravljalnik MINI Touch
 • Predpriprava za Apple CarPlay
 • MINI Visual Boost Radio
 • MINI Connected
 • MINI Connected XL
 • Razširjena funkcionalnost povezave Bluetooth z brezžičnim polnjenjem
 • RTTI
 • 2 dodatna srednjetonca
 • Remote Services (vklj. s priklicem zadnjega stanja vozila)
 • ConnectedDrive Services (vklj. s funkcijo Send-to-Car, razumevanjem naravnega jezika, hitrim iskanjem na spletu, vremenskimi informacijami in aplikacijami na krovu)
 • TeleServices
 • Sistem za klic v sili
 • Navigation Map Update (samodejna posodobitev zemljevida po zraku)
 • 2x vmesnik USB
 • 1 MINI FindMate tracking tag

Prosimo, kliknite tukaj za vse podrobnosti.

 

MINI Connected Navigation Plus je naš najnovejši in najobsežnejši informacijski in multimedijski sistem v avtomobilu. Odlikuje ga sodoben in svež grafični dizajn z impresivnim 8-palčnim zaslonom na dotik in intuitivnimi upravljalniki. Sistem je ukazno središče za celo vrsto funkcij, zasnovanih za popestritev in varnejšo vožnjo. Ponuja tudi brezhibno povezljivost v vozilu, ki vam in vašim potnikom omogoča, da uživate v potovanju in ostanete povezani s svetom. Izkoristite lahko kombinacijo aplikacij in oddaljenih storitev.

Če ne vidite paketa MINI Connected, ki ste ga plačali, lahko pomaga, če posodobite storitve v avtomobilu. Če želite to narediti, najprej pojdite v meni "MINI Connected" in pritisnite gumb "Option" na desni strani pod upravljalnikom. Na zaslonu nadzornega prikazovalnika MINI se bo prikazala menijska izbira "Posodobi MINI Services". Izberite to možnost in počakajte, dokler posodobitev ni zaključena. Nato se bo prikazal paket MINI Connected, ki ste ga plačali.

APLIKACIJA MINI.

Da. Če je vaša naprava opremljena s preverjanjem pristnosti na podlagi prstnega odtisa, kot je npr. Touch ID na napravah Apple, lahko uporabite to funkcijo za odklepanje aplikacije namesto vnosa kode PIN. Zaradi občutljive narave informacij, ki so na voljo v aplikaciji, kot je npr. razpored sestankov, je koda PIN ali prstni odtis pomemben varnostni ukrep za vašo zaščito in varovanje vaših podatkov.

Če ni povezana z Wi-Fi, bo aplikacija za izvajanje nekaterih funkcij porabljala podatke iz mobilnega omrežja. Predvsem, če uporabljate zemljevid v zavihku "Cilji", se lahko mobilni podatki porabljajo za prenos dodatnih slojev zemljevidov in kartografskih podatkov. Vendar ima zemljevid predpomnilnik, kadar je to mogoče, s čimer se zmanjša količina porabljenih mobilnih podatkov.

SPLOŠNI NASVETI ZA ODPRAVLJANJE TEŽAV.

Integrirana kartica SIM je trajno vgrajena v vaš MINI kot del možnosti opreme. Omogoča vam uporabo številnih funkcij in možnosti opreme MINI Connected, kot so prometne informacije v realnem času, storitve strežaja ali oddaljene storitve, brez potrebe po dodatnih napravah. Predvsem to pomeni, da vam je vaš MINI sposoben pomagati v težkih situacijah. MINI TeleServices je del osnovnih storitev MINI ConnectedDrive in inteligentnega klica v sili, ki so osnova za uporabo številnih drugih funkcij MINI Connected.

Na podlagi razpoložljivosti na trgu Amazon, Alexa prihaja s paketom MINI Connected Navigation Plus za modele MINI, ki se proizvajajo od novembra 2018. Storitev je vgrajena v vaš MINI in dodatna naprava ni potrebna. Vse, kar potrebujete je račun Amazon.

 • Najprej se prepričajte, da imate na pametnem telefonu najnovejšo različico aplikacije MINI Connected App (kmalu na voljo tudi v novi aplikaciji MINI) in da je povezana prek Bluetootha.
 • Povežite svoj račun Amazon s svojim računom MINI Connected prek razdelka 'Hub'.
 • V razdelku "Hub" izberite aplikacijo Alexa. Nato boste izvedli vrsto korakov na zaslonu, da dokončate nastavitev.

Če se Alexa ne prikaže, preverite, ali so storitve MINI posodobljene. To storite tako, da v meniju na zaslonu na dotik MINI izberite MINI Connected. Pritisnite gumb 'Option' poleg vrtljivega regulatorja. Nato kliknite "Posodobi MINI storitve".

Če želite aktivirati Alexo, preprosto tri sekunde držite gumb "Pritisni za govor" (PTT) na volanu in recite "Alexa". Nato jo uporabljajte, kot ste navajeni doma. Alexa lahko dostopa do vseh svojih običajnih funkcionalnosti, nadzira naprave pa tudi priskrbi stvari, kot je vreme, ali posodobi vaše opomnike.

Prosimo, upoštevajte, da Alexa ne aktivira ali upravlja kakršnihkoli funkcij vašega MINI. Zato od nje ne morete zahtevati, naj odpre okna ali spremeni način vožnje.

Če ste rezervirali MINI Connected "" USB Map Update "" za svoj MINI, boste morali odpreti MINI Connected Portal in ga prenesti s programom "" Download Manager "". Ko zaženete program in izberete svoje vozilo, boste videli, ali je nova različica gradiva na zemljevidu na voljo za prenos. Ne boste prejemali nadaljnjih obvestil o najnovejših materialih zemljevidov.

Siri, osebno glasovno asistentko za vaš iPhone in iPad, lahko zdaj upravljate tudi s svojim MINI. Siri odgovori na vsa vaša vprašanja kot običajno, vi pa se lahko ves čas osredotočate na promet.

Če želite upravljati Siri, preprosto aktivirajte glasovno upravljanje s pritiskom gumba za glasovno upravljanje na volanu. S Siri lahko tudi kličete, izbirate skladbe, aktivirate glasno branje besedilnih sporočil, prikličete vnose v koledar, dodajate opomnike ali prikličete druge uporabne funkcije. Iz varnostnih razlogov je zaslon naprave iOS med vožnjo izklopljen, da ste lahko ves čas osredotočeni na cesto.

Obstaja nekaj načinov, kako lahko popravite povezavo USB med telefonom in MINI:

 • Preverite, ali je kabel USB v celoti priključen z avtomobilom in telefonom.
 • Prepričajte se, da telefon in avtomobil nista seznanjena prek Bluetooth; v nasprotnem primeru prekličite njuno seznanitev prek Bluetooth.
 • Če še vedno ne morete vzpostaviti povezave, zaprite aplikacijo MINI Connected in jo ponovno odprite.
 • Če se še vedno ne morete povezati, odklopite kabel USB iz telefona, izklopite telefon in ga ponovno vklopite ter znova priklopite kabel USB.
 • Če težava s povezavo še vedno ni odpravljena, se obrnite na službo za pomoč uporabnikom MINI za nadaljnjo pomoč.

Če je bil vaš MINI proizveden marca 2018 ali pozneje in imate izbrano opcijo paketa Connected Media, Connected Navigation ali Connected Navigation Plus, se lahko z MINI povežete tudi prek Bluetooth. Če imate težave s povezavo, poskusite izvesti naslednje korake:

 • Na zaslonu v avtomobilu krmarite do MINI Connected > Upravljaj mobilne naprave, izberite ime svoje naprave in jo povežite.
 • Če se še vedno ne morete povezati, prekličite seznanitev prek Bluetooth v avtomobilu in na telefonu; na zaslonu avtomobila izberite ime naprave in jo odstranite; na telefonu pojdite na stran z nastavitvami Bluetooth, izberite ime vozila (običajno je označeno z "MINI", sledi pa mu niz številk) in izberite možnost "Prekini seznanitev" ali "Pozabi".
 • Ponovno vzpostavite seznanitev prek Bluetooth med avtomobilom in telefonom.
 • Če še vedno ne morete vzpostaviti povezave, zaprite aplikacijo MINI Connected in jo ponovno odprite.
 • Če se še vedno ne morete povezati, izklopite telefon in ga ponovno vklopite, nato znova vzpostavite seznanitev prek Bluetooth.
 • Če težava s povezavo še vedno ni odpravljena, jo poskusite vzpostaviti še prek USB ali pa se obrnite na službo za pomoč uporabnikom MINI za nadaljnjo pomoč.

TUKAJ SMO, DA VAM POMAGAMO.

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z MINI Connected, se obrnite na info.si@bmw.com.

Ali pa pokličite službo za pomoč uporabnikom MINI na 01 777 45 40.

Dosegljivi smo od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro (tudi med prazniki).

MINI Connected – center za pomoč uporabnikom MINI Connected – center za pomoč uporabnikom

ODKRIJTE VEČ O MINI CONNECTED.

MINI Connected – ikona za povezljivost MINI in pametnega telefona MINI Connected – ikona za povezljivost MINI in pametnega telefona

RAZIŠČITE UČINKE BREZHIBNE POVEZLJIVOSTI.

KAJ IMATE OD TEGA?

MINI Connected je nabor inteligentnih funkcij, aplikacij in storitev, ki vas in vaše potnike povezujejo z MINI, hkrati pa zagotavlja, da ste varno in brezhibno povezani s svetom okoli sebe. Pomaga vam olajšati vsakdanje življenje. Vožnjo pa naredi varnejšo in bolj zabavno.

MINI Connected – kokpit MINI – prepoznavanje glasu MINI Connected – kokpit MINI – prepoznavanje glasu
MINI Connected – oprema in paketi – zaslon na dotik MINI Connected – oprema in paketi – zaslon na dotik
MINI Connected – oprema in paketi – ikona MINI Connected – oprema in paketi – ikona

CELOTEN NABOR POVEZLJIVOSTI.

OPREMA IN PAKETI.

Izkoristite moč premijske tehnologije z MINI Connected. Poleg udobja upravljanja na daljavo, funkcije Send-to-Car in klica v sili se ponaša še s celo vrsto zanimivih funkcij in aplikacij, ki vas povezujejo z MINI. Razvrščene so v tri različne pakete. Poiščite tistega, ki je najprimernejši za vas.

MINI Connected - MINI App - Ikona MINI Connected - MINI App - Ikona

VAŠ MOBILNI ASISTENT V VAŠIH ROKAH.

APLIKACIJA MINI CONNECTED.

Z aplikacijo MINI Connected boste svojemu MINI bližje kot kdaj prej. Vstopite v svet povezav in udobja od kjerkoli in kadarkoli z uporabo pametnega telefona.

MINI Connected – navigacija – prometne posodobitve MINI Connected – navigacija – prometne posodobitve
MINI Connected – pomoč – FAQ MINI Connected – pomoč – FAQ
POMOČ IN PODPORA.

POIŠČITE ODGOVORE NA SVOJA VPRAŠANJA.

NAREDITE NASLEDNJE KORAKE.