dam Image

5. Prva skupna zmaga na reliju s hitrostno kraljico za krmilom.

MINI je bil rojen, da dirka. Le tri leta po njegovem javnem razkritju sta kraljica hitrosti Pat Moss in njena sovoznica Ann Wisdom zmagali v klasičnem 997-kubičnem avtomobilu Morris Mini Cooper na reliju Tulip, najstarejši reli preizkušnji na Nizozemskem. Prelomna zmaga je pričela zapuščino ene najuspešnejših blagovnih znamk v zgodovini motošporta.

dam Image

4. Krstni naslov za MINI WRC.

Jeseni v letu 2013 je Luis Monzón osvojil prvi naslov za MINI John Cooper Works WRC v španskem reli prvenstvu. Pet zmag na šestih dirkah je bilo dovolj za naslov že dve preizkušnji pred koncem sezone.

dam Image

3. MINI na najlepšem peklu na svetu.

Lepota severne pentlje Nürburgringa je varljiva, saj gosti enega najzahtevnejših dogodkov motošporta na svetu. Kljub dežju in gosti megli je leta 2013 MINI odlično opravil z velikim izzivom in 24-urno dirko končal z izjemnim rezultatom: ekipa je opravila 73 krogov v konkurenci 180 avtomobilov in osvojila srca avtomobilskih navdušencev.

dam Image

2. Trojna zmaga na reliju Dakar.

Leta 2014 ni ekipa MINI ALL4 Racing osvojila le svojega tretjega zaporednega relija Dakar, ampak je kar zasedla prvo, drugo in tretje mesto, tako da je bil oder za zmagovalce povsem v znamenju MINI. Z osvojitvijo petih od prvih šestih mest, je bila ekipa absolutna zmagovalka zahtevne 13-dnevne dirke prek Južne Amerike.

dam Image

1. MINI prečka ciljno črto in piše zgodovino.

24. januarja leta 1964 sta Patrick Barron ‘Paddy’ Hopkirk in Henry Liddon šokirala svet, ko sta se z Morris Mini Cooper ‘S’ zapisala v zgodovinske knjige na reliju Monte Carlo. MINI je prvič postal nesporni zmagovalec najpomembnejše dirke v koledarju motošporta, to zmagoslavje pa je nato ponovil še na dveh relijih Monte Carlo v letih 1965 in 1967. S tem podvigom si je MINI zagotovil svoje mesto med velikani motošporta.