ni potrebno, ker je le ozadje/vpadljiv element

NAŠI VARNOSTNI HEROJI.

Naše lutke za testiranje trkov (simulacija trčenja) opravijo veliko dela pri zagotavljanju, da imajo lahko vozniki MINI na voljo najvarnejši užitek na cesti. Stroga testiranja zagotavljajo, da so potniki in pešci enako zaščiteni prek najnaprednejše varnostne opreme, ki je na voljo. Z aktivnimi in pasivnimi sistemi, ki delujejo popolnoma usklajeno.

Asistenčni sistemi MINI - Head-Up zaslon

Asistenčni sistemi.

Kdo pravi, da mora biti varna vožnja dolgočasna? Pri MINI smo prepričani, da je užitek med vožnjo veliko večji, če se zavedate, da ste v varnih rokah. Dodatna oprema Driving Assistant vam nudi funkcije, kot je opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu. Kamera na vetrobranskem steklu prepozna kritične situacije, posreduje dvostopenjsko opozorilo in pripravi zavorni sistem, da zmanjša reakcijski čas. Oprema prav tako obsega praktične pomočnike, kot so prepoznavanje prometnih znakov, asistent za dolgo luč in aktivni asistent za uravnavanje hitrosti. Na krovu vozila MINI boste našli še drugo dodatno varnostno opremo, ki ne le ščiti, ampak istočasno še izboljša dobro znan občutek gokarta MINI. Projicirani zaslon ali vzvratna kamera opravi težko delo v vašo korist, da se lahko v celoti prepustite užitku.

ni potrebno, ker je le ozadje/vpadljiv element

SISTEM ZA KLIC V SILI.

Če se zgodi nesreča, vam MINI vedno stoji ob strani. Z dodatnim sistemom klica v sili vaše vozilo MINI avtomatsko pošlje klic na klicni center BMW Group, skupaj z vašo lokacijo, smerjo potovanja in številom aktiviranih zračnih blazin. Pomoč bo prišla hitro.

Toga karoserija.

Struktura karoserije vozila MINI je toga vendar upogljiva, kar je bistveno za absorbiranje udarcev. V vsakem trenutku vam zagotavlja optimalno zaščito – tudi v primeru čelnega in bočnega trka ter naleta v zadek ali pri prevračanju. Uporaba jekel z visoko trdnostjo, izpopolnjena za maso in togost pomeni, da vaše vozilo MINI ohrani športen občutek med vožnjo. Zmanjšanje nagiba karoserije še izboljša dinamično vožnjo skozi zelo ostre zavoje.

cnt Background Image
Toga šasija MINI
Napredno zaviranje

Napredno zaviranje.

Tehnologija naprednega zaviranja vam daje popoln nadzor nad vozilom MINI.

PROTIBLOKIRNO ZAVIRANJE.

Protiblokirni zavorni sistem najnovejše generacije s štirimi senzorji omogoča hitro ustavitev vozila tudi na spolzkih cestah.

 

ELEKTRONSKA PORAZDELITEV ZAVORNE SILE (EBD).

Samodejno porazdeli zavorno silo med kolesi glede na vozne razmere in trenutno porazdelitev mase v vozilu MINI.

 

NADZOR ZAVIRANJA V OVINKIH (CBC).

Ste volan zasukali nekoliko prehitro? CBC izboljša stabilnost pri dinamični vožnji skozi ovinke.

 

ZAVORNI ASISTENT.

Pomaga, da se hitreje ustavite v izrednih razmerah, s tem da pospeši postopek zaviranja in tako zmanjša zavorno pot.

psig Top Image

Tri stopnje nadzora.

Trije različni načini vožnje so bili zasnovani z namenom, da vas varujejo v vsakem trenutku, medtem ko vam omogočajo tako veliko (ali malo) nadzora, kot želite.

Varen do temelja.

Od tehnološko inteligentnih žarometov in zračnih blazin do pnevmatik, kjer lahko nadaljujete vožnjo, čeprav je prišlo do predrtja – vaše vozilo MINI je pripravljeno, da vas ščiti v vsakem trenutku. Lahko vam razkažemo še več varnostnih poudarkov.

V letih, ki so sledila, je dosegel številne dirkaške zmaga, vključno s tremi zmagami na prestižnem reliju Monte Carlo. Danes se zapuščina nadaljuje. Ime John Cooper Works je jamstvo premijske kakovosti in visoke zmogljivosti.

MINI 3-vratni, diagonalni pogled od spredaj
Ste željni še več?

Izvedite več o varnosti vozila MINI, vključno z opremo, ki narejena po meri posameznih modelov.