DIMENZIJE

KOMPAKTEN IN ELEKTRIČEN.

Vaš popoln MINI je le nekaj klikov stran, vendar vam želimo pomagati izbrati model, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Ključni dejavnik, ki ga pri odločanju o vozilu pogosto spregledamo, so njegove dimenzije. Poznavanje natančnih mer je ključnega pomena. Ta vodnik je bil zasnovan z namenom, da izveste več o novem popolnoma električnem MINI Cooper, hkrati pa vam ponuja nekaj razlogov, zakaj je te stvari dobro vedeti.

Popolnoma električni MINI – tričetrtinski pogled – dimenzije Popolnoma električni MINI – tričetrtinski pogled – dimenzije Popolnoma električni MINI – tričetrtinski pogled – dimenzije
Popolnoma električni MINI – dimenzije – parkirišča in garaže

PARKIRIŠČA IN GARAŽE.

Če ste lastnik garaže, se želite prepričati, da se bo vaš MINI pravilno prilegal v prostor, ki ga imate. Vendar niso vse garaže enake velikosti. Popolnoma električni MINI Cooper je dolg 3.858 mm (Cooper S, 4.036 mm), širok 1.928 mm (z zunanjimi ogledali) in visok 1.460 mm.

OBRAČALNI KROG 10,8 M

Premer obračalnega kroga avtomobila je najmanjši prostor, ki ga potrebuje za krožno obračanje (tj. polkrožno obračanje). Novi popolnoma električni MINI Cooper ima obračalni krog 10,8 m, zato kljub dodatnemu prostoru še vedno ponuja okretno manevriranje po mestnih ulicah in v gostem prometu, njegova odlična vidljivost pa vam omogoča, da ves čas natančno veste, kje so njegove skrajnosti.

Popolnoma električni MINI – dimenzije – obračalni krog
Popolnoma električni MINI – dimenzije – kolesa in platišča

16- do 18-PALČNA ALUMINIJSKA PLATIŠČA.

Naša paleta elegantnih ali športnih aluminijastih platišč velikosti od 16 do 18 palcev bo bistveno izboljšala vožnjo, vašemu novemu popolnoma električnemu MINI Cooper pa podarila zelo individualen videz. Preprosto izberite zmogljivost motorja in v pregled vam bomo ponudili izbor primernih zimskih ter letnih platišč.

Velikost platišč je subjektivna, saj resnično zavisi od vašega okusa pri oblikovanju in vaših prioritet. Če pa vozite po neravnih cestah, vam bodo tako 16- kot 18-palčna platišča zagotavljala nemoteno vožnjo. 18-palčna platišča so videti fantastično, vendar so nekoliko težja, kar bi lahko vplivalo na porabo goriva. Zakaj se ne bi raje obrnili na svojega izbranega trgovca z vozili MINI za več informacij – in morda opravili testno vožnjo ali dve, da vidite in občutite razliko na lastni koži?