DOŽIVETJE VOŽNJE

TAKOJŠEN POLN NAVOR V MESTU.

Pripravite se na akcijo. Ohranite svojo pozornost. Ko zasveti zelena luč, je čas za gokart akcijo. Popolnoma električni MINI Cooper kljubuje vsem pričakovanjem.
Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – dinamika vožnje

DINAMIKA VOŽNJE. TAKO ZELO COOPER.

Da bi dosegli največji občutek vožnje z gokartom, smo pri razvoju popolnoma električnega MINI Cooper uporabili ključne oblikovalske kriterije. Izboljšali smo dinamiko vožnje, med drugim zahvaljujoč nizkemu težišču zaradi postavitve baterije.
Vznemirljive vozne lastnosti MINI dosežemo z optimizacijo porazdelitve teže med obema premama in uporabo neposrednega krmilnega razmerja skupaj s kompaktnim volanom.
Izboljšali smo tudi prečno dinamiko in oprijem z optimizacijo širine pnevmatik. Najnovejša strojna in programska oprema pa nam je omogočila, da smo naredili vožnjo še bolj igrivo in vznemirljivo, predvsem v načinu Go-Kart.

PODATKI O ZMOGLJIVOSTI

MINI Cooper E

MINI Cooper SE

Najv. moč

135 kW
290 Nm
160 kW
330 Nm

0–100 km/h

7,3 s 6,7 s

Najv. hitrost

160 km/h 170 km/h

Doseg

po WLTP

285 km
305 km
377 km
402 km

 

 

ODLIČNA AERODINAMIKA.

Popolnoma električni MINI Cooper je bil od samega začetka zasnovan s ciljem, da se spopade z aerodinamičnimi silami na najučinkovitejši možni način. S povsem neprodušno zaprtim podvozjem in masko ter gladko, minimalistično zunanjostjo smo že močno zmanjšali zračni upor. Tudi vsa platišča MINI so optimizirana za boljšo aerodinamiko. Z nizkim zračnim uporom je nadvse učinkovit, zato boste vozili še dlje brez potrebe po ponovnem polnjenju.
Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – aerodinamika
Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – sistemi za pomoč vozniku

KRIJEMO VAM HRBET – IN SPREDNJI DEL.

Vožnjo po mestu smo vam močno olajšali. Gost promet je zdaj pravi užitek. Vse, kar morate storiti, je nastaviti aktivni asistent za uravnavanje hitrosti, ki je na voljo kot del paketa Driving Assistant Plus, in vaš MINI bo samodejno sledil vozilu pred vami na varni razdalji. Parkirni asistent, ki je na voljo standardno, bo za vas prepoznal vsa primerna parkirna mesta in po želji brezhibno manevriral na izbranega s preprostim pritiskom gumba.

VEČ VARNOSTI. VEČ UDOBJA. VEČ STANDARDNE OPREME.

Največja zabava potrebuje največjo varnost. Popolnoma električni MINI Cooper je opremljen z inovativnimi funkcijami, ki naredijo vožnjo varno tako za vas kot za druge udeležence v prometu. Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti uravnava razdaljo do spredaj vozečega vozila in nenehno pregleduje cesto, da bi prepoznal morebitne nevarne situacije. Opozorilo pri menjavi voznega pasu vas bo opozorilo, če nenamerno zapeljete s svojega voznega pasu. Če vaš MINI zazna možnost trčenja v zadek, bo vklopil varnostne utripalke s podvojeno hitrostjo utripanja. Dinamični asistent za uravnavanje hitrosti pa vam bo omogočil vzdrževanje stalne hitrosti vašega MINI namesto vas.

Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – aerodinamika

MINI MODES ZA CESTO.

Izbirate lahko med tremi MINI Modes, da izkoristite različne značilnosti svojega popolnoma električnega MINI Cooper ter se prilagodite prometu in svojim trenutnim potrebam. Vsak ima tudi svoj edinstven videz.

Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – način Green Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – način Green

Način Green.

Trajnostna, poenostavljena in popolnoma tiha vožnja, ki jo zagotavlja izjemno učinkovit pogon, zaradi katerega bo vaša baterija trajala in trajala.
Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – način Core Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – način Core

Način Core.

Klasično in udobno doživetje vožnje z MINI, obdano s prefinjenim, sodobnim vzdušjem.
Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – način Go-Kart Popolnoma električni MINI – doživetje vožnje – način Go-Kart

Način Go-Kart.

Ta način, navdihnjen z legendarnim John Cooper Works, poskrbi za razburljivo adrenalinsko vožnjo s pridihom motošporta.