UČINKOVITOST

IZBOLJŠANA PORABA IN DOSEG.

Okoljski odtis vozila MINI – učinkovitost

MINI je že mnoge generacije vozil sinonim za inovativne rešitve pri izboljšanju porabe in dosega. Je ključen element trajnostne strategije BMW Group. Pomembni dejavniki, ki vplivajo na večji užitek v vožnji ob manjši porabi in daljšem dosegu, vključujejo lahko konstrukcijo z optimizirano mešanico materialov iz visokotrdnostnega jekla skupaj z aluminijem.

Poleg tega ugodne aerodinamične lastnosti MINI Cooper E s količnikom zračnega upora 0,27 povečujejo učinkovitost s pomočjo aerodinamičnih platišč, inteligentnega krmiljenja zračnih loput in zaprtega podvozja vozila. Ti dejavniki optimizirajo porabo električne energije MINI Cooper E na 14,3–13,8  kWh/100  km in pozitivno vplivajo na njegov doseg.

Inteligentno upravljanje toplote s toplotno črpalko in načinom Max Range pri MINI Cooper E prav tako vodi k večji učinkovitosti. Slednji lahko poveča doseg do 25 % v primerjavi z načinom Core, odvisno od voznih razmer.

Kot vedno pa ste tudi vi, voznik, ključni dejavnik, ki vpliva na varčnost. Z učinkovitim slogom vožnje boste prihranili energijo, seveda odvisno od poti in prometnih razmer.