POLNJENJE IN DOSEG

POTUJTE DLJE ZA MANJ.

Nameravate na izlet po brezpotju v svojem popolnoma električnem MINI Countryman? Z več kot 500.000 polnilnimi postajami za električna vozila v EU je strah pred omejenim dosegom le še stvar preteklosti. Za vašo brezskrbnost smo pripravili nekaj koristnih nasvetov, kako povečati doseg.

Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – doseg
Z napolnjeno baterijo lahko popolnoma električni MINI Countryman doseže do 462 km dosega, ki pa se lahko razlikuje glede na vaše vozne navade in pogoje vožnje. Kako vozite, lahko bistveno vpliva na razpoložljiv doseg in hitrost praznjenja baterije.

ČIM BOLJ POVEČAJTE SVOJ DOSEG.

NEKAJ HITRIH NASVETOV.

Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – ikona baterije Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – ikona baterije

10–80 %

Naj bo vaša baterija napolnjena v tem razponu.
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – ikona CO2 Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – ikona CO2

20 °C

Če se odpravite na pot pri približno tej temperaturi, boste izboljšali svoj doseg.
Popolnoma električni MINI – polnjenje – ikona polnilne postaje Popolnoma električni MINI – polnjenje – ikona polnilne postaje

50–70 KM/H

To je optimalno območje hitrosti za varčevanje z energijo med vožnjo.
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja

ENOSTAVNO POLNJENJE, KADARKOLI IN KJERKOLI.

Polnjenje vašega popolnoma električnega MINI Countryman je enostavno in hitro, zato ste vedno pripravljeni na pot. Ne glede na to, ali ste doma, v službi ali na poti, si ves čas prizadevamo, kako lahko prihranite denar in povečate doseg vožnje.

POLNJENJE DOMA.

Za polnjenje doma ne potrebujete nobene zapletene namestitve ali dodatne enote, vendar je najlažji način uporaba MINI Wallbox, zasebne stenske polnilne postaje. Za vaš popolnoma električni MINI Countryman je po želji na voljo tudi prilagodljivi hitri polnilni kabel z adapterjem, ki je združljiv tako z gospodinjskimi kot tudi industrijskimi vtičnicami ter omogoča največjo zmogljivost polnjenja do 11 kW. Torej, če vas zanima namestitev MINI Wallbox ali rešitve enega od naših partnerjev, vam bomo z veseljem pomagali najti strokovnjaka v bližini.

Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – polnjenje doma Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – polnjenje doma
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – javno polnjenje Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – javno polnjenje

POLNJENJE NA POTI.

Vse, kar potrebujete za javno polnjenje, je standardna oprema vašega novega MINI s kartico MINI Charging in polnilnim kablom načina 3 (Mode 3), dodatna strojna oprema pa ni potrebna. Izkoristite lahko vse večje število javnih polnilnih postaj, opremljenih tako z izmeničnim tokom (AC) prek priključka tipa 2 kot tudi z enosmernim tokom (DC) prek priključka CCS, ki vam zagotavlja polnjenje vozila z največjo zmogljivostjo do 130 kW. Poleg tega imate na voljo privlačne tarife in pakete polnjenja.

Kombinacija polnilne zmogljivosti praktičnih razsežnosti in stabilnega polnjenja vašega MINI zagotavlja, da imate na izbiro veliko načinov, da dosežete svoj cilj – in vedno dosegljive različne možnosti polnjenja.

POLNJENJE NA DELOVNEM MESTU.

Veliko delodajalcev se je že pridružilo električni mobilnosti in svojim zaposlenim zagotavlja polnilnice za električna vozila, kar ustvarja resnično sodobno delovno okolje. To se zdaj šteje kot del ugodnosti za zaposlene in pomaga pri zadrževanju zaposlenih ter zadovoljstvu na delovnem mestu. Če vaš delodajalec še ni vzpostavil polnilne infrastrukture na delovnem mestu in obstaja prostor, zakaj ne bi predlagali, da bi bila to dobra poteza? Za vaše podjetje so mogoče na voljo subvencije, popusti in druge spodbude za financiranje programa in polnilne infrastrukture. 

Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – polnjenje na delovnem mestu Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – polnjenje na delovnem mestu
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – connected charging Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – connected charging

IZKORISTITE MOČ APLIKACIJE MINI.

Najbližja javna polnilna postaja je vedno le eno tapkanje stran. Poiščite jo z aplikacijo MINI in jo neposredno pošljite v navigacijski sistem svojega MINI. Odpravite vsakršne dvome in ugibanja na poti ter prevzamete popoln nadzor. Varno in gladko vas vodi do vaših ciljev s popolnoma integriranim načrtovanjem poti za električna vozila. Omogoča vam enostavno upravljanje zahtev glede polnjenja, preverjanje plačil ter ponuja informacije o tarifah in stroških polnjenja na javnih polnilnih postajah. Poleg tega vam ponuja tudi oddaljen nadzor nad vašim MINI, ko je priključen na polnilno postajo ter določitev časa odhoda.

KOLIKO ČASA TRAJA POLNJENJE?

Časi se lahko razlikujejo glede na razmere, vendar vam vseeno v pregled ponujamo tipične čase polnjenja popolnoma električnega MINI Countryman glede na vrsto polnilnika, ki ga uporabljate. 

MINI Countryman E/SE ALL4 (STANDARDNO). 

Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja

na poti

29 MIN

(10–80 % napolnjenost baterije)

polnjenje DC z zmogljivostjo do 130 kW
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja

doma

6.30 H

(0–100 % napolnjenost baterije)

polnjenje AC z zmogljivostjo 11 kW
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja

MINI Countryman E/SE ALL4 (OPCIJSKO).

Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja

na poti

29 MIN

(10–80 % napolnjenost baterije)

polnjenje DC z zmogljivostjo do 130 kW
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja

doma

3.45 H

(0–100 % napolnjenost baterije)

polnjenje AC z zmogljivostjo 22 kW
Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – meja

POLNITE SVOJ MINI KJERKOLI IN KADARKOLI. 

Aplikacija MINI vam na daljavo prek pametnega telefona prikazuje trenutno stanje napolnjenosti baterije, razpoložljiv doseg, stroške, čas polnjenja ali najbližje polnilne postaje in pripadajoče stroške.

Poleg tega lahko pregledate vse postopke polnjenja in še veliko več. S številnimi upravljavci običajnih in visokozmogljivih polnilnih postaj, ki so na voljo prek našega partnerja IONITY, sta pravi način ter hitrost polnjenja vedno pripravljena in čakata na vas.

Plačilo se zaračuna na kilovatno uro, mesečno pa prejmete podroben izpisek posameznih polnjenj in pripadajoče stroške.

Poleg tega se vaše vozilo polni s 100-odstotno zeleno energijo. Izvedite več in uporabite interaktivni zemljevid, da poiščete vse polnilne postaje, s klikom spodnje povezave.

Popolnoma električni MINI Countryman – polnjenje – zemljevid polnilnih postaj