MINI Connected – ikona za povezljivost MINI Connected – ikona za povezljivost
MINI CONNECTED.

VSA OPREMA.

MINI – siva distančna črta MINI – siva distančna črta

Zabava in informacije

MINI Connected – sprejemnik DAB MINI Connected – sprejemnik DAB

SPREJEMNIK DAB.

Sprejemnik DAB (digitalno predvajanje zvoka) vam omogoča preprosto preklapljanje med priljubljenimi radijskimi postajami z izvrstno kakovostjo zvoka, kjer je prisoten digitalni sprejem. Omogočen je tudi DAB+ za še večjo izbiro in boljšo kakovost zvoka. Poleg tega pa imate na voljo še druge informacije, kot so prometne in vremenske posodobitve, naslovi skladb in podrobnosti o izvajalcu.
MINI Connected – Visual Boost Radio MINI Connected – Visual Boost Radio

MINI VISUAL BOOST RADIO.

MINI Visual Boost Radio je opremljen s čudovitim zaslonom na dotik z visoko ločljivostjo in enostaven za uporabo. Vključuje dvojni sprejemnik, štiri srednjetonske zvočnike in dva osrednja bas zvočnika. Vključena sta tudi vmesnik za prostoročno telefoniranje Bluetooth in LED obroč okoli osrednjega instrumenta. Enostavno ga upravljate preko MINI Controllerja na sredinski konzoli.

PREDPRIPRAVA ZA APPLE CARPLAY®.

Apple CarPlay® Preparation je hiter in priročen način za varno brezžično uporabo vašega iPhone-a in priljubljenih aplikacij iOS za volanom vašega MINI. Je multimedijsko vozlišče v avtomobilu, ki vzame stvari, ki jih želite početi med vožnjo, in jih prikaže na zaslonu na dotik. Tako lahko dobite navodila, opravljate telefonske klice, prejemate in pošiljate sporočila ter poslušate glasbo – medtem ko ste popolnoma osredotočeni na cesto. Omogoča tudi upravljanje Spotifyja in izbranih aplikacij tretjih oseb. Glavne funkcije lahko upravljate s pomočjo kontrolnikov na zaslonu na dotik vašega MINI, krmilnika MINI ali prek glasovnih ukazov Siri. Siri lahko na svojem iPhonu aktivirate tako, da dolgo pritisnete gumb za glasovno upravljanje na volanu.

Poiščite podrobne informacije o podprtih aplikacijah na naslovu http://www.apple.com/ios/carplay/ – in poglejte, kako izboljša vaše vsakdanje življenje, ga olajša in poveže.

MINI Connected – Drive Services in vreme MINI Connected – Drive Services in vreme

MINI Online

MINI Online vam omogoča, da počnete, kar želite, in povezavo s tistim,kar vam je pomembno. Uživajte v množici inteligentnih storitev in aplikacij za vozila, ki vam nudijo informacije in zabavo na vaši poti. Prav tako vam omogoča uporabo nove aplikacije MINI.
MINI Connected – informacije o parkiranju na spletu MINI Connected – informacije o parkiranju na spletu

MINI ONLINE.

MINI Online v lično zasnovanem paketu združuje številne storitve in aplikacije, da boste na tekočem z vsem, kar se dogaja okoli vas. Stalno se posodablja z novimi aplikacijami, saj si prizadevamo zagotoviti dodatne funkcionalnosti in koristi za svoje uporabnike*.

NOVICE.

Bodite na tekočem z najnovejšimi novicami, ki jih stalno posodabljajo Thomson Reuters/CBC/AFP in druge tiskovne agencije*. Vsebina, ki jo prejmete, je izbrana glede na vaše prednostne kategorije, kot so posel ali šport, svet in panorama (vsebina se lahko razlikuje glede na trg in jezik). Da bi zagotovili, da se med vožnjo še naprej osredotočate na cesto in promet, vam lahko izbrane novice po potrebi prebere zvočna funkcija pretvorbe besedila v govor. Prav tako lahko shranite posamezne vire RSS.

VREME.

Obveščali vas bomo o vremenu, ki ga lahko pričakujete na cilju. Če pogledate pod razdelek MINI Online, vam ponuja podroben dnevni predogled in obete za naslednjih pet dni. To vključuje jutro, opoldan, večer, noč, verjetnost dežja, hitrost in smer vetra, vlažnost in temperaturo "čuti se kot". V nekaterih državah ponuja tudi indeks kakovosti zunanjega zraka.

INFORMACIJE O DRŽAVAH.

Preberite več o omejitvah vožnje in pravilih po državah. Pozanimajte se o omejitvah hitrosti, obvezni opremi in posebnih pravilih.

INFORMACIJE O PARKIRANJU.

Poiščite možnosti parkiranja v bližini ali na določenih lokacijah. Pozanimajte se o delovnem času, razpoložljivosti in parkirninah (če so podatki na voljo).

RADARSKA SLIKA PADAVIN.

Kot del vremenske aplikacije prikazuje zemljevid s padavinami za izbrane lokacije, na primer obvesti vas, ko se padavine približujejo vaši trenutni lokaciji ali cilju.

SPLETNO ISKANJE.

Poiščite in najdite katero koli zanimivost v samo nekaj sekundah. Poiščete lahko tudi lokacijske storitve. Zadetki so prikazani skupaj z naslovom, telefonskimi številkami in razdaljami od določenih lokacij. Kjer je mogoče, so na voljo tudi dodatne informacije, kot so ocene in mnenja uporabnikov (če so na voljo), delovni čas in slike.

WIKI LOCAL.

Poiščite in preberite članke iz Wikipedije v zvezi z bližnjimi kraji ali določenimi lokacijami. Sami se odločite, kaj želite vedeti. Aplikacije v vašem MINI so tam za vas z vsemi odgovori.

* Nekatere aplikacije in storitve so odvisne od posamezne države.

MINI Connected – Spotify MINI Connected – Spotify

SPOTIFY.

MINI in Spotify vam prek ozvočenja MINI omogočata dostop do vse glasbe, ki jo boste kdaj potrebovali. Samo povežite brezplačno aplikacijo Spotify iPhone® s svojim sistemom MINI Connected in se prepustite glasbenemu užitku z več kot 30 milijoni skladb ter radiem Spotify. Lahko si ustvarite tudi lastne predvajalne sezname, tako da imate popolno glasbo za vsako razpoloženje. Glasbo aplikacije Spotify v celoti nadzorujte prek MINI Connected in s tem preprečite odvračanje pozornosti zaradi uporabe telefona.
MINI Connected – srednjetonci MINI Connected – srednjetonci

DODATNI SREDNJETONCI.

Poleg že tako in tako odličnega ozvočenja, ki je standardno vgrajeno v vaše vozilo, vam MINI Connected Media in višji paketi ponujajo še dva dodatna srednjetonska zvočnika. Nameščena sta na oblogah sprednjih vrat ter zagotavljata čistejši in jasnejši zvok. S preprostim uravnavanjem glasnosti in glasovnimi ukazi bo vaša vožnja kar najbolj varna in udobna.
MINI – siva distančna črta MINI – siva distančna črta

POTOVANJE.

MINI Connected – Remote Services MINI Connected – Remote Services

REMOTE SERVICES.

Storitve na daljavo vam omogočajo dostop do vašega MINI in aktiviranje nekaterih njegovih funkcij s telefonom na daljavo z aplikacijo MINI. To pomeni, da lahko najdete svoje vozilo. Vrata lahko zaklenete in odklenete na daljavo. Prav tako lahko na daljavo aktivirate klimatsko napravo ali prezračevanje, da se prepričate, da je točno tako, kot vam je všeč, preden se odpravite – in še veliko več. Vse to in še več lahko storite z aplikacijo MINI.

MINI Connected – navigacijski sistem MINI Connected – navigacijski sistem

NAVIGACIJSKI SISTEM MINI.

MINI Online vam omogoča, da počnete, kar želite, in se povežete z vsem, kar vam je pomembno. Uživajte v množici inteligentnih storitev in aplikacij za vozila, ki vam nudijo informacije in zabavo na vaši poti. Prav tako vam bo omogočilo uporabo nove aplikacije MINI.
MINI Connected – prometne informacije MINI Connected – prometne informacije

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION (RTTI).

Bodite korak pred prometom in se izognite zamudam zaradi podajanja prometnih informacij v realnem času (RTTI) (v kombinaciji z navigacijskim sistemom MINI Connected). Opozarja vas o nesrečah, prometnih zastojih in delih na cesti. RTTI vam pomaga, da boste našli najhitrejše poti in se izognili morebitnim prometnim zamaškom. Redno vas obvešča o prometnih razmerah na vseh glavnih cestah in avtocestah. Preračuna, kakšne zamude je mogoče pričakovati, in vam predlaga obvoze, da se lahko odzovete pravočasno.

V glavnem meniju izberite "Navigacija" in nato "Zemljevid". Prometne razmere so prikazane v barvah v razdelku "Pogledi zemljevida". Zelena pomeni tekoč promet. Rumena je za zgoščen promet. Oranžna je za počasi premikajoč promet. Rdeča pa pomeni, da promet stoji. Takoj ko so na voljo novice za določeno pot, se v razdelku "Prometne informacije" prikaže rumeno ali rdeče opozorilo. Podrobnosti o zamudi in morebitnih obvozih so na voljo, če kliknete na "Prometne informacije".

MINI Connected – samodejna posodobitev zemljevidov MINI Connected – samodejna posodobitev zemljevidov

SAMODEJNA POSODOBITEV ZEMLJEVIDA PO ZRAKU.

Da bi čim bolj izkoristiti svoj navigacijski sistem MINI, priporočamo, da redno posodabljate svoje zemljevide. Cestna omrežja se hitro spreminjajo, od zapor, večjih vzdrževalnih del do popolnoma novih cest. Zato nenehno posodabljamo kartografske podatke, da bi zagotovili, da imajo vozniki MINI pod prsti zmogljivo navigacijo. Posodobitve navigacijskega zemljevida vaše države se pošljejo v MINI do štirikrat letno in se samodejno namestijo po zraku (OTA).

Sistem prikaže nove posodobitve takoj, ko so na voljo. Vse, kar morate storiti, je, da jih potrdite. Za popolne posodobitve zemljevida se obrnite na svojega trgovca z vozili MINI.

MINI – siva distančna črta MINI – siva distančna črta

ASISTENCA.

MINI Connected – sistem za klic v sili MINI Connected – sistem za klic v sili

SISTEM ZA KLIC V SILI.

Če v primeru nesreče ne morete neposredno poklicati na pomoč, je dobro vedeti, da MINI lahko. Z opcijskim inteligentnim sistemom za klic v sili vaš MINI samodejno pošlje klic v sili razpoložljivim lokalnim službam za pomoč na cesti. Kartica SIM in vgrajena telematska naprava posredujeta ustrezne podatke, kot so natančne koordinate GPS vašega MINI, številka šasije (VIN), vrsta trka (npr. kje točno je prišlo do udarca), stanje zračnih blazin in varnostnih pasov, število potnikov ter smer vožnje. Posebej usposobljeno osebje bo nato vzpostavilo stik z vami in obvestilo ustrezne reševalne službe, da bo pomoč čim hitreje dosegla prizorišče. Osebje vam bo ves čas nudilo pomoč po telefonu – če je mogoče, tudi v vašem maternem jeziku. Funkcijo lahko sprožite tudi ročno.
MINI Connected – obvezen samodejni klic v sili MINI Connected – obvezen samodejni klic v sili

OBVEZEN SAMODEJNI KLIC V SILI.

Vsi novi modeli MINI v EU imajo vgrajen tudi eCall – obvezen samodejni sistem za klic v sili, ki v primeru trka opozori reševalne službe. eCall samodejno pokliče enotno evropsko številko za klic v sili – 112 – v primeru hude prometne nesreče, lokacijo vozila in nadaljnje podatke, pomembne za reševanje, pa sporoči reševalnim službam. Uporabniki so obravnavani v svojem nacionalnem jeziku, ne glede na to, kje je bil sprožen klic v sili. Dodati je treba, da ta storitev ni črna skrinjica in stalno ne beleži položaja vašega MINI. Naprava je vgrajena zaradi dodatne zaščite in v trenutku nezgode zabeleži le omejene podatke, kot so na primer številka šasije (VIN), natančna lokacija (prek GPS) in druge informacije, kot je vrsta trka. eCall ni mogoče uporabljati za spremljanje potez voznika.
MINI – Teleservices – informacijski zaslon MINI – Teleservices – informacijski zaslon

MINI TELESERVICES.

Zdaj si vam ni več treba zapomniti servisnih terminov. Zahvaljujoč funkciji Teleservices, vaš MINI samodejno ve, kdaj je potrebno redno ali nenačrtovano vzdrževanje, in pošlje vse potrebne podatke vam in vašemu prednostnemu servisnemu partnerju MINI.

MINI Connected – razumevanje naravnega jezika MINI Connected – razumevanje naravnega jezika

RAZUMEVANJE NARAVNEGA JEZIKA.

Z MINI se lahko pogovarjate v naravnem jeziku. Razumevanje naravnega jezika ima hitrost obdelave le nekaj sekund in lahko prepozna vaš običajni glas. Zato lahko z MINI komunicirate s svojim glasom in ga tudi prekinete, če želite. Lahko ga celo prosite za stvari, kot so: »Pokaži mi najhitrejšo pot domov.« Ne nazadnje pa je odličen način za nadzor številnih funkcij telefona, tako da imate lahko roke ves čas na volanu in oči varno uprte na cesto.
MINI – siva distančna črta MINI – siva distančna črta

UDOBJE.

MINI Connected – Concierge Services MINI Connected – Concierge Services

CONCIERGE SERVICES.

Ali kdaj zvečer in iščete lekarno, posebno restavracijo, bankomat ali pa morate rezervirati hotel? Preprosto pritisnite "Concierge Services" v navigacijskem meniju MINI Connected in endeb izmed vaših "osebnih pomočnikov" vas bo kontaktiral preko brezplačnega klica vnaprej nameščene kartice SIM. Ni vam treba uporabljati lastnega telefona. Naša ekipa za storitve Concierge zagotavlja hitro storitev, ki temelji na lokaciji, in bo osebno poiskala – in raziskala – vse zanimive točke za vas, 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Naslovi in druge podrobnosti bodo prenesene neposredno v navigacijski sistem vašega MINI.
MINI Connected – prostoročna telefonija MINI Connected – prostoročna telefonija

PROSTOROČNA TELEFONIJA.

Standardni sistem Bluetooth vam omogoča prostoročno klicanje. Dva mobilna telefona lahko povežete z vašim MINI preko Bluetootha, ter kličete in sprejemate klice, ne da bi vaše roke kdaj zapustile volan. Preprosto uporabite gumbe na volanu ali glasovno upravljanje. Še več, drugi vgrajeni mikrofon na sovoznikovi strani zagotavlja optimizirano jasnost zvoka v notranjosti vašega MINI. Induktivna spojka z zunanjo anteno vašega avtomobila omogoča, da je mobilni sprejem enako dober, kot je zunaj vozila.
MINI Connected – sprednji naslon za roko MINI Connected – sprednji naslon za roko

SPREDNJI NASLON ZA ROKO.

Sprednji naslon za roke (s predalom) je tako praktičen kot udoben. Ergonomsko oblikovan, omogoča enostaven dostop do krmilnika MINI. Naslon za roke se zloži in ga je mogoče pritrditi v več položajih. Poleg tega vsebuje izbirni razpoložljiv močan brezžični priklopni sistem, ki je opremljen s posebnim adapterjem za telefon in odlično integrira pametne telefone, ki podpirajo QI, v vaše vozilo, za varno shranjevanje in hitro, optimizirano polnjenje.
MINI Connected – brezžično polnjenje MINI Connected – brezžično polnjenje

BREZŽIČNO POLNJENJE.

Podstavek MINI Wireless Charging, nameščen na sredinskem naslonu za roko, vam omogoča varno shranjevanje in polnjenje pametnega telefona s podporo standarda QI med vožnjo, hkrati pa v kokpitu ne boste imeli nobenih vidnih kablov. Takoj ko telefon položite na polnilno postajo, se baterija začne samodejno polniti. Ko ga priklopite, LED-lučka kaže, da je telefon povezan in se polni. Podstavek za polnjenje telefonu omogoča tudi najboljši možni sprejem, saj ga prek induktivne sklopitve poveže z zunanjo anteno. Prosimo, da pri svojem pooblaščenem trgovcu MINI preverite podrobnosti o združljivosti. Upoštevajte tudi, da sme ta podstavek za polnjenje namestiti samo strokovno usposobljen tehnik v specializirani mehanični delavnici. Vaš servisni partner MINI vam bo prav tako z veseljem pomagal pri namestitvi.

MINI Connected – Amazon Alexa Integration MINI Connected – Amazon Alexa Integration

AMAZON ALEXA INTEGRATION.

Morda jo poznate od doma, zdaj pa bi se vam Alexa lahko kmalu pridružila na vaših potovanjih. Samo pritisnite gumb za govor na volanu za tri sekunde in dodajte še več udobja svoji izkušnji vožnje MINI. Dostopajte do storitev in zabave ter celo nakupujte na cesti z Amazonom. Prav tako jo lahko prepričate, da z vašim glasom nadzoruje nekatere funkcije v vašem pametnem domu – na primer zvišanje temperature, preden pridete domov.

Upoštevajte, da je Amazon Alexa na voljo samo kot del paketa MINI Connected Navigatio Plus na podprtih trgih.

MINI Connected – vmesniki MINI Connected – vmesniki

VMESNIK(I) USB.

Priključek USB na dnu sredinske konzole je dejansko pomožni vhod (in hkrati polnilnik), ki vam omogoča neposredni nadzor in predvajanje glasbe z glasbenih predvajalnikov pa tudi upravljanje datotek na pomnilniških ključih in pametnih telefonih. Priključitev naprav na vmesnik USB je glede na opremo preprosta in enostavna in jo je mogoče izvesti z originalnimi kabli USB ali adapterskim kablom MINI, ki je na voljo v ponudbi dodatne opreme.

Paket Connected Navigation Plus vsebuje dvoje vrat/vmesnikov USB drug poleg drugega na sredinski konzoli: tipa A/1,5 A in tipa C s 3 A za izjemno hitro polnjenje mobilnih naprav, kar vam omogoča uporabo in polnjenje dveh pametnih telefonov (ali drugih naprav) hkrati.

MINI Connected – upravljalnik MINI Connected – upravljalnik

UPRAVLJALNIK MINI.

Upravljalnik MINI, ki je nameščen na sredinski konzoli, omogoča enostavno krmarjenje po vseh vsebinah in funkcijah MINI Connected z vrtenjem, pritiskanjem in nagibanjem gumba. Pomanjšana upodobitev upravljalnika se prikaže tudi na zaslonu na dotik, tako da lahko zlahka vidite, kje ste v MINI Connected in kaj počnete. Prav tako obsega gumbe za neposredno izbiro medijev, telekomunikacije, glavnega menija, radia in navigacije. Gumb Option odpre stran z nastavitvami, skladno s kontekstom, s pritiskom gumba Back pa se vrnete na zadnjo izbrano stran.
MINI Connected – prostoročni vmesnik Bluetooth MINI Connected – prostoročni vmesnik Bluetooth

PROSTOROČNI VMESNIK BLUETOOTH.

Prostoročni vmesnik Bluetooth brezžično in inteligentno poveže združljive pametne telefone, ki podpirajo Bluetooth, s sistemom vašega MINI in seveda z intuitivnimi možnostmi prikaza in upravljanja. To pomeni, da lahko v MINI neposredno dostopate do najpomembnejših podatkov in funkcij svojega telefona ali naprave. Je izjemno varen in udoben za uporabo, saj ga lahko upravljate z upravljalnikom MINI, multifunkcijskim volanom ali glasovnim upravljanjem.
MINI Connected – pretočno predvajanje zvoka z Bluetooth MINI Connected – pretočno predvajanje zvoka z Bluetooth

PRETOČNO PREDVAJANJE ZVOKA Z BLUETOOTH.

Bluetooth audio streaming omogoča vmesniku Bluetooth za prostoročno telefoniranje brezžično prenašanje glasbenih podatkov v avdio sistem vašega MINI. To je mogoče z Radio MINI Visual Boost in vsemi možnostmi paketa MINI Connected. Glede na nameščeno opremo lahko mobilni telefon upravljate z MINI Controllerjem, večnamenskim volanom ali z glasovnim upravljanjem.
MINI Connected – usnjen športni volan MINI Connected – usnjen športni volan

USNJEN ŠPORTNI VOLAN MINI.

Ergonomsko oblikovan in izredno mehak športni volan s kontrastnimi šivi v barvi Petrol vam zagotavlja še posebej dober oprijem, notranjosti pa podarja samozavesten in športen značaj. Multifunkcijski gumbi vam na dosegu roke ponujajo različne enostavne možnosti za telefoniranje, glasovno upravljanje in upravljanje zvoka ter funkcije, kot je asistent za uravnavanje hitrosti.
MINI – siva distančna črta MINI – siva distančna črta

eDRIVE.

MINI Connected – eDrive Services – priključni hibrid MINI Connected – eDrive Services – priključni hibrid
mini connected - edrive services - electric mini connected - edrive services - electric

eDRIVE SERVICES ZA VAŠ PRIKLJUČNI HIBRID.

Izbirna storitev eDrive iz MINI Connected poveča udobje in učinkovitost vašega MINI Cooper SE in MINI Countryman Plug-in Hybrid. Med vožnjo nenehno izračunava vašo zeleno pot – energetsko najbolj učinkovito pot, ki jo lahko uberete. Oglejte si naslednjo polnilno postajo, doseg baterije, stanje polnjenja ali preostali čas polnjenja na osrednjem zaslonu ali v aplikaciji MINI. Poleg tega eDrive ponuja razširjene možnosti nastavitve baterije in oddaljenih storitev za praktično upravljanje funkcij vozila preko pametnega telefona. Poleg odklepanja in zaklepanja so te nastavitve za polnjenje, temperaturo in klimatsko napravo na voljo ob času,ki ga določite sami. Storitev vam pomaga tudi pri učinkovitejši vožnji tako, da skupaj z drugimi statističnimi podatki ovrednoti podatke o vašem zadnjem potovanju.
MINI – siva distančna črta MINI – siva distančna črta

ODKRIJTE VEČ O MINI CONNECTED.

MINI Connected – ikona za aplikacijo MINI Connected – Remote Services MINI Connected – ikona za aplikacijo MINI Connected – Remote Services

RAZIŠČITE UČINKE BREZHIBNE POVEZLJIVOSTI.

KAJ IMATE OD TEGA?

MINI Connected je nabor inteligentnih funkcij in storitev, vključno z aplikacijo MINI, ki vas in vaše potnike povezujejo z MINI, hkrati pa zagotavlja, da ste varno in brezhibno povezani s svetom okoli sebe. Pomaga vam olajšati vsakdanje življenje. Vožnjo pa naredi varnejšo in bolj zabavno.
MINI Connected – povezljivost MINI Connected – povezljivost
MINI Connected – zaslon na dotik – multimedija MINI Connected – zaslon na dotik – multimedija
MINI Connected – ikona za pakete MINI Connected – ikona za pakete

CELOTEN NABOR POVEZLJIVOSTI.

PAKETI IN OPREMA.

Izkoristite moč premijske tehnologije z MINI Connected. Poleg udobja upravljanja na daljavo, funkcije Send-to-Car in klica v sili se ponaša še s celo vrsto zanimivih funkcij in aplikacij, ki vas povezujejo z MINI. Razvrščene so v tri različne pakete. Poiščite tistega, ki je najprimernejši za vas.

MINI Connected - MINI App - Ikona MINI Connected - MINI App - Ikona

VAŠ MOBILNI ASISTENT V VAŠIH ROKAH.

APLIKACIJA MINI.

Z aplikacijo MINI boste svojemu MINI bližje kot kdaj prej. Vstopite v svet povezav in udobja od kjerkoli in kadarkoli z uporabo pametnega telefona.
MINI Connected – navigacija – prometne posodobitve MINI Connected – navigacija – prometne posodobitve
MINI Connected – pomoč – FAQ MINI Connected – pomoč – FAQ
POMOČ IN PODPORA.

POIŠČITE ODGOVORE NA SVOJA VPRAŠANJA.

NAREDITE NASLEDNJE KORAKE.