Recikliranje.

Drugo življenje za vaše vozilo MINI.

dam Image
dam Image

Recikliranje.

Vaše vozilo MINI je zdaj v lepšem svetu - če poslušate te besede, potem veste, da je bilo to njegova želja! Podjetje MINI stavi na trajnostno obliko že vse od začetka. Zaradi obnovljivih materialov in enostavnosti razstavljanja karoserije je vaše vozilo MINI popolno za recikliranje. Vsi onesnaževalci se ločijo od avtomobila, osnovni materiali pa se po recikliranju sortirajo.

dam Image

Karoserija.

Po uničenju se vsi deli vozila MINI sortirajo in razrežejo, da se lahko uporabijo za različne namene - od pridobivanja energije do taljenja. In obstaja velika možnost, da bodo ta orodja uporabljena v prihodnje pri proizvodnji novega vozila MINI. 

dam Image

Steklo.

Vse jasno z recikliranjem stekel MINI. Vetrobransko steklo in zadnje steklo, pa tudi ostala stekla vašega vozila MINI, pošljemo v tovarno za recikliranje, ki je specializirana za vse vrste stekel. Reciklirano steklo je ena izmed glavnih komponent za novo steklo - zato ne moremo izključiti možnosti, da ne bo uporabljeno tudi za prihodnje vozilo MINI.

dam Image

Katalizator.

Recikliranje pri podjetju MINI - zagotovo ponuja plemenito kovino: platina, ki jo vsebujejo katalizatorji MINI, se uporabi za nove.

dam Image

Akumulator.

Akumulator, ki traja večno? Skorajda: pri podjetju MINI recikliramo grezilo, ki se uporablja pri akumulatorjih. To pomeni, da se ta prav tako lahko uporabijo za nove akumulatorje. 

dam Image

Lita alu. platišča.

Se vrtijo še naprej: tudi alu. platišča podjetja MINI se stopijo. Iz staljenega aluminija se nato proizvedejo nova platišča.

dam Image

Motorno olje.

Tekoča sredstva, ki nam jih nikoli ne zmanjka. Ko smo izčrpali vse olje iz vašega vozila MINI, ga prečistimo, da je ponovno primerno za motor vašega novega vozila MINI.