DIMENZIJE

VELIČINA MINI OBLJUBLJA VELIKO PUSTOLOVŠČINO.

Vaš popoln MINI je le nekaj klikov stran, vendar vam želimo pomagati izbrati model, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Ključni dejavnik, ki ga pri odločanju o vozilu pogosto spregledamo, so njegove dimenzije. Poznavanje natančnih mer je več kot koristno. Je tudi zanimivo in informativno. Ta vodnik je bil zasnovan z namenom, da izveste več o novem MINI Countryman, hkrati pa vam ponuja nekaj razlogov, zakaj je te stvari dobro vedeti.
MINI Countryman – dimenzije – tričetrtinski pogled
MINI Countryman – dimenzije – stranski pogled

PARKIRIŠČA IN GARAŽE.

Če ste lastnik garaže, se želite prepričati, da se bo vaš MINI pravilno prilegal v prostor, ki ga imate. Vendar niso vse garaže enake velikosti. Novi MINI Countryman je dolg 4.433, širok 2.069 mm (z zunanjimi ogledali) in visok 1.656 mm. Zato bi se moral prilegati večini prostorov, zaradi hitrega krmiljenja, odličnih voznih lastnosti ter zadnjih parkirnih senzorjev pa je manevriranje po mestnih ulicah in parkiriščih pravi užitek.

OBRAČALNI KROG 11,5 M

Premer obračalnega kroga avtomobila je najmanjši prostor, ki ga potrebuje za krožno obračanje (tj. polkrožno obračanje). MINI Countryman ima majhen obračalni krog 11,5 m, ki vam omogoča presenetljivo okretno vodljivost za vozilo njegove velikosti. To je idealno za vožnjo po mestnih ulicah, v gostem prometu, parkiranje na tesnih prostorih in poravnavo po vzvratni vožnji. Enako samozavestno se obnaša tudi na ovinkastem terenu zunaj ceste.
MINI Countryman – dimenzije – obračalni krog
MINI Countryman – dimenzije – kolesa in platišča

17- do 20-PALČNA ALUMINIJSKA PLATIŠČA.

Naša paleta elegantnih ali športnih aluminijastih platišč velikosti od 17 do 20 palcev (do 21 palcev kot dodatna oprema) bo bistveno izboljšala vožnjo, vašemu MINI Countryman pa podarila drzen in edinstven videz. Preprosto najprej izberite zmogljivost motorja, nato pa prebrskajte izbor ustreznih sezonskih kompletov letnih koles in koles za hladno vreme. Kot splošno uporabna velikost se vam bo 17 palcev morda zdela najbolj vsestranska rešitev. Vendar pa je velikost platišč subjektivna, saj je odvisna od vašega okusa pri oblikovanju in vaših prioritet. Za več informacij se posvetujte s svojim izbranim trgovcem z vozili MINI – in morda opravite testno vožnjo ali dve, da boste videli in občutili razliko na lastni koži.