Pogosto zastavljena vprašanja.

MODELI MINI.

 • MINI Clubman.
 • Daljši, širši, prostornejši, novi MINI Clubman

  Daljši, širši, prostornejši, z velikimi običajnimi bočnimi vrati in vrati Split Doors na zadku – novi MINI Clubman je bolj vsestranski kot kadar koli prej. Značilna vrata Split Doors ne služijo le kot oblikovna posebnost, ampak nudijo tudi večjo praktičnost. So prepoznavni znak Clubmana, ki je edino vozilo s 6 vrati v segmentu. Poleg standardnega odpiranja s pomočjo kljuke na vratih prtljažnika ali daljinskega upravljalnika, omogoča funkcija enostavnega odpiranja – del opreme "udobnega dostopa" – prostoročni dostop, ko imate polne roke tako, da le zamahnete z nogo pod zadnjim odbijačem. Novi horizontalni enoti zadnjih luči, široka ramena in atletska drža zadka poudarijo športen značaj novega MINI Clubman in vzbudijo občudovanje. Če želite izvedeti več o novih modelih MINI Clubman, obliki, barvah, okrasnih oblogah in drugih možnostih opreme, obiščite spletno galerijo ali konfigurator:

 • VSE O MINI CLUBMAN
 • kako lahko konfiguriram svoje vozilo mini
 • MINI 3-VRATNI.
 • Vozne lastnosti gokarta, ikonska oblika in vrata prtljažnika s tehnologijo prihodnosti.

  Novi MINI je preoblikovan z namenom, da vas ponovno obnori. Zaradi novih motorjev MINI Twin Power Turbo je MINI hitrejši in bolj varčen. S povsem novimi načini vožnje MINI Driving Modes lahko spreminjate vozne lastnosti vozila, razsvetljavo v notranjosti in zvok motorja po meri svojega razpoloženja. Hitrejši, varnejši in z najmodernejšo tehnologijo – novi MINI je povsem drugačen od katerega koli drugega avtomobila na cesti. Če želite izvedeti več o modelih MINI s 3 vrati, obliki, barvah, okrasnih oblogah in drugih možnostih opreme, obiščite spletno galerijo ali konfigurator:

 • VSE O MINI 3-VRATNI
 • kako lahko konfiguriram svoje vozilo mini
 • MINI 5-VRATNI.
 • V svoje vozilo MINI vtisnite več svojega življenja.

  Vozne lastnosti gokarta, ikonsko obliko in tehnološko napredna orodja si sedaj lahko z več prostora zagotovite v vozilu MINI s 5 vrati. MINI s 5 vrati v ničemer ne zaostaja za cestnim gokartom – kratki previsi karoserije, nizko težišče skupaj s široko kolotečino in toga šasija ustvarijo najbolj razburljivo vozilo s 5 vrati na cesti danes. Vzmetenje z večvodilno zadnjo premo in blažilniki, ki so ločeni od karoserije, vam nudijo udobje salonskega avtomobila, ne da bi se morali odpovedati kateremu koli klasičnemu MINI navdušenju. To je tisto, na kar smo vsi čakali. Če želite izvedeti več o modelih MINI s 5 vrati, obliki, barvah, okrasnih oblogah in drugih možnostih opreme, obiščite spletno galerijo ali konfigurator:

 • VSE O MINI 5-VRATNI
 • kako lahko konfiguriram svoje vozilo mini
 • MINI CABRIO.
 • Vetrni stroj za zasvojence s svežim zrakom

  MINI Cabrio nudi čisti užitek v vožnji, pa naj pada dež ali sije sonce. Vsak meter ceste spremeni v osupljivo doživetje vožnje z odprto streho. Ta agilen kabriolet je opremljen z nizkim težiščem in kratkimi previsi karoserije ter ima nizko maso in motor z visokim navorom. Največja moč motorjev sega od 75 do 170 kW, zato vsak MINI Cabrio za seboj pusti orkanski veter. Kaj še čakate, hitro vstopite!

 • VSE O MINI CABRIO
 • kako lahko konfiguriram svoje vozilo mini
 • MINI COUNTRYMAN.
 • Večji od življenja, vendar brez dvoma MINI

  MINI Countryman kljubuje običajnemu – z obilico prostora v notranjosti za aktiven življenjski slog je narejen tako, da osvoji mesto in tudi podeželje, ob tem ko odraža znane oblikovne značilnosti in izboljšano zmogljivost vožnje. S štirimi bočnimi vrati, z veliko prostora, kjer lahko udobno sedi do pet oseb, in z dolžino nekaj več kot štiri metre na novo opredeljuje udobje in vsestranskost. Z do 1170 litri prostornine prtljažnika nudi ta individualist sproščen pristop do najrazličnejših situacij. Premikanje ali zlaganje naslonjal zadnjih sedežev je otročje lahko, tako da lahko vedno hitro ustvarite prostor za dodatno prtljago ali spominke, ki jih poberete na poti. Če želite izvedeti več o modelih MINI Countryman, obliki, barvah, okrasnih oblogah in drugih možnostih opreme, obiščite spletno galerijo ali konfigurator:

 • VSE O MINI COUNTRYMAN
 • kako lahko konfiguriram svoje vozilo mini
 • MINI JOHN COOPER WORKS.
 • Če želite povečati zmogljivost do skrajnosti in prenesti občutke dirkalnega avtomobila na cesto

  Potem so modeli John Cooper Works pravi za vas. Vsak model John Cooper Works je uglašen v tonu naših dirkaških korenin, kar zagotavlja izvrstno stopnjo zmogljivosti in neprimerljivo vznemirjenje. Zgodba John Cooper Works se je začela v 60-ih letih z eno najbolj spektakularnih zmag v zgodovini motošporta. John Cooper je s svojim imenom poimenoval vozilo Mini Cooper, ki je prišlo na trg leta 1961, in je bilo odločilno za dosežke v reliju, ki so sledili v naslednjih letih. Najprestižnejše so bile tri zmage vozila Mini Cooper S na reliju Monte Carlo v letih 1964, 1965 in 1967. Originalna žepna raketa iz 60-let je sedaj temeljito predelana, na novo opremljena in prerojena, da izrazito poveča utrip in vzbudi domišljijo. Novi MINI John Cooper Works je opremljen z dovolj ognjene moči, da vas na dirkaških startih in v ostrih ovinkih prilepi na naslonjalo sedeža zahvaljujoč 2,0-litrskim štirivaljnim motorjem in šestimi prestavami. To je najhitrejši in najmočnejši MINI kadar koli. Če želite izvedeti več o modelih MINI John Cooper Works, obliki, barvah, okrasnih oblogah in drugih možnostih opreme, obiščite spletno galerijo ali konfigurator:

 • VSE O MINI JOHN COOPER WORKS
 • KAKO LAHKO KONFIGURIRAM SVOJE VOZILO MINI
 • MINI SPECIAL EDITIONS.
 • MINI Special Editions ponujajo najbolj ekskluzivne načine, da pustite vtis na cesti.

  Omejene in posebne izdaje so na voljo za izbrane modele MINI. Unikatne možnosti opreme MINI, barve in materiali so vedno brezhibno usklajeni. MINI Special Editions so na voljo s pestro izbiro motorjev, zato je z vsakim modelom MINI možna edinstvena motorna blaženost. Če želite izvedeti več o MINI Special Editions, obliki, barvah, okrasnih oblogah in drugih možnostih opreme, obiščite spletno galerijo ali konfigurator:

 • RDE2 EURO6 STANDARD.
 • KAJ JE RDE2 STANDARD
 • Spletna rezervacija
 • Ali so vozila v ponudbi iskalnika novih ali rabljenih vozil MINI takoj razpoložljiva?

  Da. Iskalnik novih ali rabljenih vozil MINI prikaže vse trenutno razpoložljive modele in izdelke MINI vseh sodelujočih pooblaščenih trgovcev MINI. Izberete ponudbo pooblaščenega trgovca MINI in kupite vozilo po ponudbeni ceni ali izberete financiranje ali lizing prek MINI Financial Services. Svoje naročilo lahko do dostave kadarkoli prekličete. Vaš pooblaščeni trgovec MINI bo vedno na voljo za morebitna vprašanja.

 • Ali lahko spremenim datum prevzema naročenega novega ali rabljenega vozila MINI?

  Za spremembo datuma prevzema naročenega novega ali rabljenega vozila MINI se obrnite neposredno na svojega pooblaščenega trgovca MINI.

 • V katerih državah lahko prek spleta kupim ali najamem novo ali rabljeno vozilo MINI?

  Spletni nakup novega ali rabljenega vozila MINI je trenutno mogoč v naslednjih državah: Avstrija, Belgija, Francija, Nemčija, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Portugalska, Južna Koreja, Španija in Švica.

 • Kakšen je dobavni rok za prednaročeno novo vozilo MINI?

  Odvisno od države dostave in modela lahko prednaročite nova vozila MINI takoj po njihovi predstavitvi. Vaš pooblaščeni trgovec MINI vas bo obvestil o pričakovanem dobavnem roku in se z vami pravočasno dogovoril za termine sklenitve pogodbe in prevzema vozila.

 • Katere dokumente moram imeti s sabo ob prevzemu naročenega novega ali rabljenega vozila MINI?

  Ob prevzemu naročenega novega ali rabljenega vozila MINI potrebujete svoj osebni dokument in vozniško dovoljenje.

 • Kako ustvarim MINI ID?

  Da ustvarite MINI ID, izberite »Registrirajte se zdaj« na prijavni strani aplikacije My MINI ali portala My MINI na internetu. Da ustvarite MINI ID v vozilu MINI z operacijskim sistemom MINI različice 7 ali višje, izberite naslednje na pozdravnem zaslonu: »Prijavite se zdaj s svojim MINI ID« > »Registrirajte se zdaj«. Skeniranje QR-kode s pametnim telefonom vas popelje na registracijsko stran portala My MINI. Vnesite svoje prijavne podatke, osebne informacije, naslov in kontaktne podatke ter shranite svoj vnos z »Registrirajte se zdaj in ustvarite MINI ID«. Za zaključek registracije prejmete elektronsko pošto s potrditveno povezavo. S prijavnimi podatki svojega MINI ID se lahko prijavite v vse aplikacije skupine MINI Group.

 • Ali lahko prednaročim novo vozilo MINI?

  Nova vozila MINI lahko prednaročite takoj po njihovi predstavitvi. Če model še ni na voljo v konfiguratorju spletne strani MINI vaše države, lahko naročite »predkonfiguracijo« modela. Na spletni strani MINI izberite osnovno različico novega modela MINI vključno s platišči in pnevmatikami, notranjostjo, oblazinjenjem in barvami notranjosti ter svojega pooblaščenega trgovca MINI, pri katerem bi radi oddali prednaročilo. Skupaj s svojim pooblaščenim trgovcem MINI lahko spremenite konfiguracijo svojega nezavezujočega prednaročila do sklenitve pogodbe.