UČINKOVITOST

IZBOLJŠANA PORABA IN DOSEG.

Okoljski odtis vozila MINI – učinkovitost

MINI je že mnoge generacije vozil sinonim za inovativne rešitve pri izboljšanju porabe in dosega. Zato je ključen element trajnostne strategije BMW Group. Pomembni dejavniki, ki vplivajo na večji užitek v vožnji ob manjši porabi in daljšem dosegu, vključujejo lahko konstrukcijo z optimizirano mešanico materialov iz visokotrdnostnega jekla skupaj z aluminijastim sprednjim pokrovom.

Poleg tega ugodne aerodinamične lastnosti MINI Countryman s količnikom zračnega upora 0,26 povečujejo učinkovitost s pomočjo aerodinamičnih platišč, inteligentnega krmiljenja zračnih loput in zaprtega podvozja vozila. Ti dejavniki optimizirajo porabo električne energije MINI Countryman E na 17,4–15,7  kWh/100  km in pozitivno vplivajo na njegov doseg.

Inteligentno upravljanje toplote s toplotno črpalko in načinom Max Range pri MINI Countryman E prav tako vodi k večji učinkovitosti. Slednji lahko poveča doseg do 25 % v primerjavi z načinom Core, odvisno od voznih razmer.

Kot vedno pa ste tudi vi, voznik, ključni dejavnik, ki vpliva na varčnost. Z učinkovitim slogom vožnje boste prihranili energijo, seveda odvisno od poti in prometnih razmer.