TRAJNOST

NI POTI NAZAJ.

MINI je že dosegel znaten napredek v smislu trajnostne proizvodnje, vendar se zavedamo, da doseganje našega cilja še vedno zahteva dolgo pot.
Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – obljuba Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – obljuba

NAŠE OBLJUBE.

Pri MINI se zavzemamo za ravnovesje, ki združuje zmogljivost MINI in ikonično oblikovanje z zdravimi okoljskimi standardi. Ta obljuba izhaja iz naših dejanj. Zdaj ponujamo popolnoma živalim prijazno notranjost brez usnja, izdelano iz trajnostnih in delno recikliranih materialov. Naše 2D plosko pletivo za armaturne plošče, vrata in pokrove je izdelano iz več kot 90 % recikliranih poliestrskih vlaken. Naša nova generacija platišč pa je zdaj izdelana iz do 30 % recikliranega aluminija.

OKOLJU PRIJAZNE ALTERNATIVE MATERIALOV.

Zdaj je za vozila MINI na voljo živalim prijazna notranjost, saj strankam ponujamo vznemirljive nadomestke za usnje. Inovativne sedežne površine, izdelane iz pletenega 100-odstotnega recikliranega tekstila, zagotavljajo enako vrhunsko kakovost in udobje sedenja kot usnje, pri tem pa ne žrtvujejo videza, občutka in funkcionalnosti. Tudi naši novi volani izpolnjujejo vse zahtevne kriterije glede videza, obrabe in trpežnosti.

Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – alternativni materiali Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – alternativni materiali
Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – reciklirane tkanine Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – reciklirane tkanine

RECIKLIRANE TKANINE IN TEKSTIL.

Armaturna plošča in nasloni za roke na vratih so zdaj opremljeni z visokokakovostnim pletenim tekstilom iz recikliranih poliestrskih vlaken. Po inovativnem postopku, ki pretvori več kot 90 % recikliranih poliestrskih vlaken v 2D plosko pletivo, ta tekstil nato uporabimo za pletene dele armaturne plošče in obloge na vratih. Postopek porabi približno 98 % manj vode kot bombaž in zmanjša emisije CO2 za približno 80 % v primerjavi s konvencionalno predelavo poliestra.

PREDNOST DAJEMO RECIKLIRANEMU ALUMINIJU.

Naše vodilno načelo med procesom oblikovanja in razvoja izdelkov je "najprej reciklirano". Pri platiščih vozil MINI nove generacije uporabljamo do 70 % recikliranega aluminija iz aluminijaste odpadne embalaže. S pomočjo uporabe zelene električne energije prihranimo približno 90 % potrebne energije v primerjavi s proizvodnjo primarnega aluminija. Proizvodnji sekundarnega aluminija je mogoče pripisati 95 % manj emisij toplogrednih plinov.

Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – reciklirani aluminij Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – reciklirani aluminij
Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – brez redkih zemljin Popolnoma električni MINI Countryman – trajnost – brez redkih zemljin

BREZ REDKIH ZEMLJIN PRI POPOLNOMA ELEKTRIČNEM MINI COUNTRYMAN.

MINI je opustil redke zemljine v pogonskem sklopu popolnoma električnega MINI Countryman. To je dosegel s sprejetjem novega oblikovalskega pristopa, pri katerem magnetna polja nadomeščajo konvencionalne magnete, kar odpravlja potrebo po teh materialih. Ta pomemben razvoj omogoča, da proizvodni proces popolnoma električnih MINI postane še bolj trajnosten in dodatno razbremenjuje okolje.